search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:53
MENU CLOSE

Λευκορωσία: Η ΕΕ μάς κλείνει τους αεροδιαδρόμους, λέει η Belavia

29.05.2021 18:26
belavia_new

Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia καταδίκασε, χαρακτηρίζοντάς την «ποταπή», την απόφαση χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν στην εταιρεία περιορισμούς στον εναέριο χώρο, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους στο Μινσκ.

Οι περισσότεροι από τους γείτονες της Λευκορωσίας και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσαν τις πτήσεις της Belavia, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία και τη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό.

Η ΕΕ πρότεινε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στην κρατική Belavia και την απαγόρευση προσγείωσης των αεροσκαφών της στα αεροδρόμια της ΕΕ.

Σε μια ανάρτηση σήμερα στη σελίδα του στο Facebook, ο διευθυντής της Belavia Ιγκόρ Τσεργκίνετς έγραψε πως τέτοιου είδους βήματα ισοδυναμούν με κυρώσεις στην αεροπορική εταιρεία, η οποία, όπως τόνισε, είναι αθώα.

«Είναι προφανές ότι αυτές οι κυβερνήσεις σχεδίασαν όχι μόνο να κλείσουν τις χώρες τους για προσγείωση στα αεροπλάνα μας, αλλά επίσης, με μια ιδιαίτερα φασιστική διαστροφή, κλείνουν τους αεροδιαδρόμους έναν προς έναν. Μας χλευάζουν», έγραψε ο Τσεργκίνετς.

Ο ίδιος επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επειδή επέβαλαν τους περιορισμούς προτού ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ερευνήσει το περιστατικό.

«Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από μια έρευνα για το περιστατικό, για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι ένοχοι, όμως η Belavia δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών», συμπλήρωσε.

«Τιμωρούν την αθώα Belavia, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα. Είναι ποταπό».

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Πούτιν-Λουκασένκο

Οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Λευκορώσου ομολόγου του Αλεξάντερ Λουκασένκο, στο Σότσι, στη νότια Ρωσία, συνεχίστηκαν το Σάββατο για δεύτερη ημέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Λουκασένκο μετέβη αεροπορικώς την Παρασκευή στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Πούτιν, εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η καθήλωση στο έδαφος ενός αεροσκάφους στο Μινσκ και η σύλληψη ενός αντιφρονούντα μπλόγκερ.

«Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων συνεχίζονται σήμερα», είπε ο Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδήσεις σήμερα

Στο στόχαστρο του Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση Προτάσεβιτς

Αεροπειρατείες, απαγωγές και βασανιστήρια (είναι «κακό» πράγμα)

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ κατά Λευκορωσίας μετά την εκτροπή του αεροσκάφους της Ryanair

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:52