search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 04:29
MENU CLOSE

Κρήτη: Βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι Γάλλου τουρίστα με 850 ευρώ

30.05.2021 17:40
portofoli

Με τις καλύτερες εντυπώσεις θα φύγει από την Κρήτη Γάλλος τουρίστας, όχι μόνο λόγω της ευχάριστης διαμονής του αλλά και γιατί βίωσε από κοντά τι ακριβώς σημαίνει το “ελληνικό φιλότιμο”.

Ο ξένος τουρίστας που κάνει τις διακοπές του στον Άγιο Νικόλαο έχασε το πορτοφόλι του που περιείχε 850 ευρώ και έσπευσε να το δηλώσει στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τον είχε προλάβει όμως μια γυναίκα η οποία βρήκε το πορτοφόλι με τον “μικρό θησαυρό” και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στις αρχές, χωρίς μάλιστα να επιθυμεί τα προβλεπόμενα εύρετρα.

«Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα»

Η έκπληξη του Γάλλου επισκέπτη της Κρήτης ήταν μεγάλη και με ενθουσιασμό δήλωνε στους αστυνομικούς που τον εξυπηρέτησαν παραδίδοντας του στο ακέραιο τα αντικείμενα που του ανήκαν ότι «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα».

Την περιπέτεια του Γάλλου επισκέπτη και την ανθρωπιά της κυρίας που απλά έπραξε ό,τι επέβαλε η συνείδησή της, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρτσάκης αναφέρει:

Μια καλή πράξη έγινε και σήμερα ! Μια γλυκύτατη γυναίκα μόνιμη κάτοικος Αγιου Νικολαου βρήκε και παρέδωσε στην Αστυνομια ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ! Μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκε ένας Γάλλος που έχει επισκεφτεί τον τόπο μας για διακοπές να δηλώσει απώλεια του πορτοφολιού του . Μόλις έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων και αποδείχτηκε ότι του ανήκει , του το παραδώσαμε . Συγκινημένος ήθελε να της δώσει μέρος του χρηματικού ποσού πλην όμως του είπαμε ότι η γυναίκα δεν επιθυμει τίποτα . Σχολίασε πριν φύγει  <τι υπέροχη Χώρα η Ελλάδα και ποσο καλοί οι Έλληνες > . Αυτό είναι η Ελλάδα μας , αυτό είναι η Κρήτη μας , η ανθρωπιά μας , η εντιμότητα , η φιλοξενία  και το φιλότιμο ! Έτσι θα πάμε μπροστά !  Όλα τα άλλα κακώς κείμενα που κάποιες φορές συμβαίνουν  απλά δεν τα συμμερίζομαι ! Αξια και θερμά  συγχαρητήρια στην γλυκύτατη αυτή γυναίκα !”

Ειδήσεις σήμερα

Τον συνέλαβαν μετά από καταδίωξη για μία κλοπή και προέκυψαν άλλες δύο

Μυστήριο με περίστροφο που εντοπίστηκε σε παραλία της Σαλαμίνας, σε απόσταση 1,5 μέτρου από την ακτή

Τήνος: Προσπάθησε ν’ αποφύγει τη σύλληψη και βούτηξε με το αμάξι του στη θάλασσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34