search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:52
MENU CLOSE

Ο Κύρτσος «ξαναχτυπά»: «Υψηλής καλλιτεχνικής αξίας» το κομμάτι του Μιθριδάτη, να προσέξουν κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ (Video)

31.05.2021 17:40
Κύρτσος κατά «Καθημερινής»: Μοιάζει με «συμβόλαιο» - Media

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέξουν πώς «μεταφράζουν» το διαβόητο κομμάτι του Μιθριδάτη «Για να μην τα χρωστάω», απευθύνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο Γιώργος Κύρτσος σημειώνει ότι το 12λεπτο hip-hop κομμάτι με πάνω από ένα εκατομμύριο views στο YouTube είναι «υψηλής αισθητικής, καλλιτεχνικής αξίας. Προειδοποιεί για διαζύγιο τμήματος του λαού και εξουσίας-κομμάτων».

Τονίζει, δε, ότι η κυβέρνηση πρέπει «να πάρει στα σοβαρά τα κοινωνικά απωθημένα που εκφράζει», αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να έχει «την ψευδαίσθηση ότι η αντισυστημική κριτική του ράπερ τον ενισχύει».

Αναλυτικά, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έγραψε στο Twitter: «Διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου έχει το βιντεοκλίπ του ράπερ Μιθριδάτη. Με πάνω από 1 εκατ views εκφράζει ισοπεδωτική αντισυστημική (όχι απλά αντικυβερνητική) κριτική. Είναι υψηλής αισθητικής, καλλιτεχνικής αξίας. Προειδοποιεί για διαζύγιο τμήματος του λαού και εξουσίας-κομμάτων».

Και συμπληρώνει: «3 παρατηρήσεις για το 12λεπτο βίντεο του Μιθριδάτη. Η κυβέρνηση να πάρει στα σοβαρά τα κοινωνικά απωθημένα που εκφράζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει την ψευδαίσθηση ότι η αντισυστημική κριτική του ράπερ τον ενισχύει. Να μη γίνουμε Ουκρανία η Βουλγαρία όπου η σόου μπίζνες έφερε ανατροπές».

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν η Μανωλίδου ζητούσε να μην γίνει πασαρέλα Gucci στην Aκρόπολη (Video)

Κακλαμάνης: Έφυγε από το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάει στα γενέθλιας της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Από βουλευτής, δήμαρχος ο Κώστας Τζαβάρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03