search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 10:11
MENU CLOSE

Facebook: «Πράσινο φως» σε αναρτήσεις που λένε ότι ο κορωνοϊός είναι τεχνητός

01.06.2021 21:45
facebook-new

 Το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα αφαιρεί πλέον από τις πλατφόρμες ισχυρισμούς ότι ο κορωνοϊός ήταν τεχνητός.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ότι είχε καθοδηγήσει την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό της προέλευσης της ασθένειας Covid-19.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι, «υπό το φως των συνεχιζόμενων ερευνών για την προέλευση της ασθένειας Covid-19 και σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας, δεν θα καταργούμε πλέον τον ισχυρισμό ότι η Covid-19 είναι τεχνητή από τις εφαρμογές μας».

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας καθώς εμφανίζονται νέα γεγονότα και τάσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έδωσε στους Αμερικανούς αξιωματούχους 90 ημέρες για να διερευνήσουν την προέλευση του ιού.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από μια αμερικανική έκθεση πληροφοριών που διαπίστωσε ότι αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν της Κίνας αρρώστησαν το Νοέμβριο του 2019 και έπρεπε να νοσηλευτούν – μια νέα λεπτομέρεια που προκάλεσε νέα δημόσια πίεση στον Μπάιντεν για να εμβαθύνει στην προέλευση του ιού.

 «Ως μέρος αυτής της έκθεσης, έχω ζητήσει από διάφορους τομείς περαιτέρω διερεύνηση που ενδέχεται να απαιτείται, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων ερωτήσεων για την Κίνα. Έχω ζητήσει επίσης από αυτήν την προσπάθεια να συμπεριληφθούν εργασίες των Εθνικών Εργαστηρίων μας και άλλων οργανισμών της κυβέρνησής μας για την αύξηση της κοινότητας πληροφοριών και ζήτησα από την Κοινωνία Πληροφοριών να ενημερώσει πλήρως το Κογκρέσο για το έργο της», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook (FB) ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα αφαιρέσει ισχυρισμούς ότι ο ιός ήταν τεχνητός μετά από «διαβουλεύσεις με κορυφαίους οργανισμούς υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)».

 Το κοινωνικό δίκτυο αποσύρει επίσης δημοσιεύσεις που διαδίδουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια και άλλους ψευδείς ισχυρισμούς που έχουν απορριφθεί από αξιωματούχους δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα 1.886 τα νέα κρούσματα, 482 οι διασωληνωμένοι – Τι δείχνουν τα λύματα

Αυτή είναι η εξέταση που αποκαλύπτει αν σχηματίζεται θρόμβος μετά τον εμβολιασμό

ΠΟΥ: «Πράσινο φως» στο κινεζικό εμβόλιο της Sinovac

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 10:10