search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Τάσο Μπερδέση – Πού στρέφονται οι έρευνες (Video)

02.06.2021 17:56
vari-astynomia-new

Με τα γάντια από τους αγώνες του πάνω στο φέρετρο, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον γνωστό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μιτόπολης στην Αχαΐα.

Αβάσταχτος ο πόνος για  τη μητέρα του, Γεωργία, τα αδέλφια του Κώστα και Κατερίνα, Αγγελική και Παναγιώτη, τα ανίψια του Ελευθερία, Μαριλένα, Αναστάσιο, Νικόλαο, Κωνσταντίνα.

Ένα στεφάνι σε σχήμα καρδιάς. «Στον άρχοντά μου. Η μάνα σου». Τα πόδια της δεν την κρατούν, τα αδέλφια του Τάσου την κρατούν σφιχτά και όλοι μαζί μπαίνουν στην εκκλησία για το τελευταίο αντίο.

Οι αρχές ψάχνουν το παρελθόν του

Η ΕΛΑΣ αποδίδει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών τη δολοφονία από άγνωστους εκτελεστές, το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή της Βάρης και ειδικότερα την ώρα που βρισκόταν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 23.

Το θύμα είχε απασχολήσει την ΕΛΑΣ κατά το παρελθόν για υποθέσεις της νύχτας και υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης και για αυτόν τον λόγο γυρνούν πίσω στο 2000 για στοιχεία.

Ηταν 9 Σεπτεμβρίου 2000 στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στην Πάτρα, όταν το όνομα του Μπερδέση απασχόλησε για πρώτη φορά τη Δικαιοσύνη. Μπορεί να μη συσχετιζόταν με κυκλώματα εκβιαστών και δουλειές της ελληνικής μαφίας, ωστόσο από τότε το όνομά του άρχισε να ακούγεται σε διάφορες υποθέσεις.

Ο Μπερδέσης έδινε φιλικό αγώνα πυγμαχίας, όταν στον 4ο γύρο κατάφερε δύο χτυπήματα στον αυχένα και ένα κάτω από το σαγόνι στον 18χρονο αντίπαλό του, Θανάση Μηλιόρδο. Ο νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στο ρινγκ και 6 ημέρες αργότερα θα άφηνε την τελευταία του πνοή. Ο Τάσος Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όμως στη συνέχεια αθωώθηκαν στο Εφετείο.

Η επόμενη ημερομηνία της εμπλοκής Μπερδέση με τη Δικαιοσύνη ήταν στις 14 Απριλίου 2005, όταν ο πρώην πυγμάχος και αρχινονός της Πάτρας Ανδρέας Παΐζης έπεφτε νεκρός, έχοντας δεχθεί 13 σφαίρες. Οι επιχειρηματίες της Αχαΐας λέγεται πως τότε βρίσκονταν σε ένα καθεστώς τρόμου, μετά την απόβαση «νονών» και «μπράβων» από την Αθήνα. Το αποτέλεσμα των εξελίξεων ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας, με 26 άτομα να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Ανάμεσά τους και ο Τάσος Μπερδέσης, που κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη, πριν τελικά αθωωθεί στο Εφετείο.

Οκτώ χρόνια αργότερα, στις 20 Απριλίου 2013, ο Τάσος Μπερδέσης θα απασχολήσει ξανά τις Αρχές μετά τη δολοφονία Πάνου Τσίρκα και Νίκου Νταντή στην Πάτρα. Τότε συνελήφθη ως βασικός ύποπτος στον Αγιο Δημήτριο Αττικής ο Αλέξης Φράγκος μαζί με πέντε ακόμα άτομα, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία. Ανάμεσά τους ο πυγμάχος και η σύντροφός του, Σταρ Ελλάς το 2008. Τελικά, το ζευγάρι κρίθηκε αθώο.

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν το όχημα των δραστών, εξετάζουν πρόσφατες δηλώσεις κλοπών και «καμένων» οχημάτων τέτοιου τύπου, ενώ έχουν προβεί στις διαδικασίες άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.

Εκτός από τις επαφές με τον κόσμο των κυκλωμάτων εκβιαστών που είχε ο Μπερδέσης στο παρελθόν, οι αρχές ελέγχουν και τις τελευταίες δουλειές που έκανε, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο βρίσκεται σε φάση «εκκαθαρίσεων», συνεργασιών και επέκτασης σε Αττική και επαρχία ανάλογα με τις εγκληματικές προσβάσεις και συνεργασίες.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Αστυπάλαια: Μείωση του ΦΠΑ, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες (Photos)

Νεκρό σε βόθρο βρέθηκε βρέφος που αγνοούταν στα Νέα Μάλγαρα

Ανοίγουν και οι εμβολιασμοί με Pfizer και Moderna για τους 18-29

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01