search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:08
MENU CLOSE

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τεστ στους τουρίστες – Τι είναι το «μοντέλο Σιγκαπούρης»

03.06.2021 21:59
nisia-tourismos

Τις «δικλείδες ασφαλείας» για την άφιξη των τουριστών ψάχνει η κυβέρνηση καθώς υπολογίζεται ότι ένας μεγάλος αριθμός τουριστών δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Ταυτόχρονα εξετάζεται η λύση των μοριακών τεστ για να μπορούν οι ταξιδιώτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Έτσι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει έως τώρα η διενέργεια μοριακών τεστ (PCR) 72 ωρών, τα οποία θέτουν ως προϋπόθεση μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI και θα πρέπει να έχουν οι περισσότεροι τουρίστες, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, το πρόβλημα είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Rapid και τεστ αναπνοής

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορωνοιό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Για αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Ειδήσεις σήμερα

Νέο χτύπημα Τζόνσον στον ελληνικό τουρισμό – Χωρίς Βρετανούς ο Ιούνιος για τη χώρα

ECDC: Κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα (Χάρτες)

ΗΠΑ: Δημοσιογράφους των New York Times παρακολουθούσε ο Τραμπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04