search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:35
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Επί ποδός για Εργασιακό νομοσχέδιο και Υγεία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2180
3-6-2021
04.06.2021 07:00
kke_simaies-new

Σε εγρήγορση παραμένει το ΚΚΕ σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο: μετά τη μετάθεση της πανελλαδικής απεργίας στις 10 Ιουνίου – ύστερα από την πρόταση της ΓΣΕΕ κι ενώ αρχικώς ομοσπονδίες, σωματεία αλλά και ΑΔΕΔΥ είχαν λάβει αποφάσεις για 3 Ιουνίου – ο Περισσός καλεί στα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνουν συνδικάτα και σωματεία που στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και κατόπιν το «ραντεβού» ανανεώνεται για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της επόμενης Πέμπτης.


Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο, όπως αναφέρει, δεν επιδέχεται «βελτιώσεων» και «διορθώσεων» σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει τώρα η ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Ουσιαστικά το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν την επιχειρηματολογία της ΓΣΕΕ, την οποία κατηγορούν ότι αρχικώς σιώπησε και όταν είδε ότι το απεργιακό κύμα φουντώνει, αρχής γενομένης της 6ης Μάη, έκανε λόγο για ανάγκη βελτιώσεων στο νομοσχέδιο και «ανέλαβε την αποστολή να υπονομεύσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που είχε ήδη αρχίσει να συγκροτείται με αποφάσεις σωματείων για νέα απεργία» («Ριζοσπάστης» 2.6.2021).


«Κάτω από την πίεση των συνδικάτων και την κατακραυγή των εργαζομένων, υποχρεώθηκε σε τακτικισμούς, με σκόπιμη κωλυσιεργία στην κήρυξη απεργίας, υπηρετώντας μέχρι τέλους τον σχεδιασμό για αποσυντονισμό και αποδιοργάνωση του κοινού απεργιακού αγώνα, αλλά και για τον εκφυλισμό του, αφού καλεί σε απεργία για να… βελτιωθεί το τερατούργημα!» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ο χθεσινός «Ριζοσπάστης».
Στο μεταξύ «πρόκληση» χαρακτηρίζει ο Περισσός όσα είπε ο Μητσοτάκης στο πλαίσιο ημερίδας για την Υγεία και προβλέπει «νέα επιδείνωση των όρων πρόληψης, περίθαλψης και αποκατάστασης της υγείας του λαού, της επιδείνωσης των όρων δουλειάς και αμοιβών των υγειονομικών».

«Η πολιτική που προέβαλε για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του κατ’ όνομα δημόσιου τομέα έχει δοκιμαστεί πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τραγικά αποτελέσματα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού» σημειώνει το γραφείο Τύπου.


Επίσης, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής του πτωχευτικού κώδικα το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σχολίασε: «Από σήμερα καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας και εγκαινιάζεται ο αντιλαϊκός πτωχευτικός κώδικας, που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας ολοκλήρωσε το έγκλημα, που μεθόδευσαν βήμα – βήμα όλες οι κυβερνήσεις, με τη σταδιακή άρση της προστασίας των λαϊκών κατοικιών, με την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds, με την ποινικοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Ειδήσεις σήμερα

Γυναίκα πήγε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα με μπλούζα… ΠΑΣΟΚ! (Video)

ΚΚΕ: Διεργασίες για απεργιακό μέτωπο ώστε να μην κατατεθεί το εργασιακό

Ινδία: Η νύφη πέθανε από έμφραγμα στο γάμο της και ο γαμπρός παντρεύτηκε την αδελφή της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:28