ΤΡΙΤΗ 28.10.2025 08:33
MENU CLOSE

Τι απαντά το Βερολίνο για τη μη συμμετοχή Ελλάδας στη Διάσκεψη για Λιβύη

04.06.2021 18:01

«Η βάση για τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη είναι όσοι συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 και στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up, επανέλαβε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει χθες τη δυσαρέσκεια του για τη στάση του Βερολίνου στο λιβυκό ζήτημα. «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη», είπε ο κ. Δένδιας μιλώντας χθες σε συνέδριο.

Το απόγευμα επικοινώνησε με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας.

Έρχεται το online διαζύγιο – Πώς να χωρίσετε με ένα… email

Υπάρχει κρυφή ατζέντα στα ελληνοτουρκικά;

Παιχνίδια κερδοσκοπίας: Καταβαραθρώνεται το bitcoin με ένα tweet του Ίλον Μασκ

ΤΡΙΤΗ 28.10.2025 08:30
Exit mobile version