search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:47
MENU CLOSE

Υποχρεωτική στα πλοία η (ηλεκτρονική) δήλωση υγείας – Τι είναι, πώς τη συμπληρώνετε (Video)

05.06.2021 09:31
peiraias_maska_new

Δήλωση για την κατάσταση της υγείας τους πρέπει να φέρουν οι επιβάτες των πλοίων, προκειμένου να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.

Από την Παρασκευή η δήλωση είναι διαθέσιμη και online στη διεύθυνση https://sea.travel.gov.gr/#/, με τους επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα είτε να συμπληρώσουν χειρόγραφη δήλωση είτε μέσω διαδικτύου. Στην τελευταία περίπτωση, μπορούν είτε να την εκτυπώσουν είτε να την επιδείξουν στο προσωπικό του πλοίου μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ή του τάμπλετ.

Σύμφωνα με το MEGA, στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής. Επίσης θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

ΠΟΥ: Προειδοποιεί για «αποτυχία» αν οι πλούσιες χώρες δεν αυξήσουν τις δωρεές εμβολίων στις φτωχότερες

«Καμπανάκι» για περιοχές με εμβολιασμούς κάτω από τον μέσο όρο – Ειδική μονάδα ελέγχου για κορωνοπάρτι

Βασιλακόπουλος: Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία – Τι είπε για εμβόλιο και μάσκες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:47