search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:27
MENU CLOSE

Καμπανάκι Παυλάκη: Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά δεν θα τελειώσουμε εύκολα με επιδημία (Video)

06.06.2021 10:24
kovid-emvolio-new-01 (5)

Για το «βασανιστικό» τρίτο κύμα της πανδημίας, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις μίλησε ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος επισήμανε ότι «αν κρατήσει ο ρυθμός έτσι το καλοκαίρι, θα πάμε φθινόπωρο για να δούμε καλύτερη εικόνα».

«Ένα μέρος της κοινωνίας δεν έχει πειστεί για εμβολιασμούς, κι αυτό οδηγεί σε συνεχή επέκταση της επιδημίας. Έχουμε συνέχεια νέα κρούσματα. Για αυτό διαρκεί πολύ το βασανιστικό 3ο κύμα. Κάθε μήνα έχουμε 1.000 νεκρούς περίπου στην Ελλάδα», εξήγησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open αναφερόμενος στη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την Ελλάδα.  

«Πρέπει να περάσει καιρός για να αναπτυχθεί ανοσία»

Για το πότε θα επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία απάντησε: «Ούτε την άλλη εβδομάδα. Πρέπει να γίνουν τα εμβόλια και να περάσει καιρός για να αναπτυχθεί ανοσία, σε πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Αν κρατήσει ο ρυθμός έτσι το καλοκαίρι, θα πάμε φθινόπωρο για να δούμε καλύτερη εικόνα. Έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι ανά εβδομάδα και μέρα. Αν τα αφήσουμε ανεξέλεγκτα, ο χειμώνας θα είναι εφιαλτικός. Θέλει μεγάλη προσοχή το καλοκαίρι».

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και στις συνέπειες του κορωνοϊού σε όσους έχουν νοσήσει: «Οι ασθενείς που ανακάμπτουν θα μείνουν με προβλήματα που διαρκούν, χαλασμένους πνεύμονες, καρδιακά κλπ. Αδύνατον να ανακάμψουν οι πνεύμονες μετά από τέτοια καταστροφή».

Επίσης ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών. «Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά δεν θα τελειώσουμε εύκολα με επιδημία. Τα νέα στελέχη άρχισαν να μολύνουν και παιδιά. Όσοι δεν εμβολιάζονται βοηθούν στο να πολλαπλασιαστούν οι μεταλλάξεις.

Οργανωμένο έγκλημα: Να απομακρυνθούμε από το δόγμα «αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους» (Video)

Συνεχίζονται τα VIP κορωνοπάρτι στη Μύκονο – Ακόμα και 100 ευρώ η είσοδος! (Video)

Καύση θερμίδων: Οι 10 δραστηριότητες για γρήγορο αδυνάτισμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24