search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:07
MENU CLOSE

Σάκης Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή – Έρχονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα (Video)

08.06.2021 20:22
Vroxi-new

Η λέξη «αστάθεια» θα μας συνοδεύει για πολλές ημέρες, μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όλες οι επόμενες ημέρες θα έχουν καιρικά τροπικά χαρακτηριστικά, αυξημένη υγρασία, δυσφορία κατά τόπους, όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ούτε και κρύο, αλλά γενικά αυξημένα υγρασία και αρκετές μπόρες και καταιγίδες, όχι μόνο στα ηπειρωτικά, αλλά και σε άλλες περιοχές, τονίζει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά, ο κ. Αρναούτογλου υπογραμμίζει:

Την Τετάρτη, στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να περάσει από τις δυτικές περιοχές της χώρας.

Γι’ αυτό τα φαινόμενα θα έχουν εκεί αρκετά έντονο χαρακτήρα κατά τόπους και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Το πρωί, στη Μακεδονία (κυρίως στην Κεντρική), σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, μέχρι και το ύψος των Σποράδων, στη βόρεια Εύβοια, στη βόρεια Στερεά και στην Πελοπόννησο, δεν αποκλείεται να βγάλει μια παροδική βροχή με τη μορφή μπόρας.

Όμως κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας, εξαιρουμένων των πολύ νότιων περιοχών της Θράκης, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα βγάλει κάποιες μπόρες και καταιγίδες τοπικά δυνατές, ισχυρές και ίσως συνοδευόμενες από δυνατό άνεμο και από χαλάζι.

Πιθανό είναι να επηρεαστούν και τα δυτικά νησιωτικά τμήματα και στις δυτικές-νοτιοδυτικές περιοχές, ίσως και στο Ιόνιο, θέλει περισσότερη προσοχή, διότι η καταιγίδα είναι ένα βίαιο φαινόμενο. Από τη Στερεά (τη δυτική-βορειοδυτική) και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν πιο έντονο χαρακτήρα.

Πολύ ανατολικά στη Στερεά, η πιθανότητα για μπόρες και καταιγίδες υπάρχει, αλλά με πιο τοπικό χαρακτήρα σε σχέση με τις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές. Στο Ιόνιο μπορεί να βγάλει καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Στην Κρήτη, στο εσωτερικό του νησιού, στα ορεινά ημιορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν τα σύννεφα και αναμένεται να βγάλει στα ορεινά κάποιες μπόρες και καταιγίδες, πάλι σχετικά μικρότερης έντασης και διάρκειας εν συγκρίσει με τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Προς το βράδυ η αστάθεια θα αρχίσει να περιορίζεται στις ηπειρωτικές περιοχές, αλλά δεν θα εκλείψει εντελώς. Από τη Δυτική-Κεντρική Μακεδονία, αλλά και την υπόλοιπη Μακεδονία, σε Θεσσαλία (βορειοδυτική κυρίως), βόρεια Στερεά και Πελοπόννησο, δεν αποκλείεται να έχουμε μπόρες και καταιγίδες μέχρι και αργά το βράδυ, ίσως και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, σε αυτά τα τμήματα: τα δυτικά-νοτιοδυτικά ηπειρωτικά – και όχι μόνο.

Στην Αττική, το πρωί θα έχει κάποια σύννεφα που κατά τη διάρκεια της ημέρα θα πυκνώσουν. Κυρίως στα πιο δυτικά και τα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής θα υπάρχει πιθανότητα για κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειώνονται τοπικές μπόρες και μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν από το πρωί σύννεφα που θα δώσουν αρχικά κάποιες τοπικές μπόρες και πάλι όμως, κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, ο καιρός θα «κλείσει» στις περισσότερες εκεί περιοχές και θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Προς το βράδυ αυτά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αλλά δεν αναμένεται να σταματήσουν εντελώς. Οπότε και τις βραδινές ώρες μπορεί να βγάζει μπόρες και καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Εμβόλιο Pfizer: Στην τελική φάση δοκιμών για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών

Κορωνοϊός: Μειώθηκε 45% το ιικό φορτίο στην Αττική – Στα 1.339 τα νέα κρούσματα στη χώρα

Βρετανίδα πρέσβης: Σύντομα η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06