search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:39
MENU CLOSE

«Κεραυνοί» καθηγητή Ιωαννίδη: «Επιστήμονες μου έλεγαν “αν βγω και μιλήσω, θα με τελειώσουν”» (Video)

09.06.2021 14:32
kathigitis_ioannidis_new

Σε μια δήλωση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα προχώρησε ο καθηγητής Παθολογίας-Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου Stanford και μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο διακεκριμένος στις ΗΠΑ καθηγητής έκανε αναφορά περί πιέσεων που δέχτηκαν παγκοσμίως αρκετοί επιστήμονες από κυβερνήσεις σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας για να επιβληθούν συγκεκριμένες πολιτικές, ενώ μίλησε και για την σχέση ηθικής και επιστήμης.

Όπως υποστήριξε, αρκετοί επιστήμονες εμφανίζονται διστακτικοί να μιλήσουν για όσα βιώνουν τον τελευταίο χρόνο, με κάποιους από αυτούς μάλιστα -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- να δέχονται μέχρι και απειλές.

«Αμέτρητοι επιστήμονες που είχαν φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας  μου έστελναν μηνύματα πως “δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, “δεν μπορώ να μιλήσω”, “φοβάμαι να μιλήσω”, “εάν βγω να μιλήσω θα με καταστρέψουν, θα με τελειώσουν, θα με ποδοπατήσουν”», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συμβιβασμό αρκετών επιστημόνων.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι επιστήμονες μπορούν να μιλήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να μιλήσουμε με θάρρος, σύνεση και τη σωστή δόση αβεβαιότητας. Οι επιστήμονες πρέπει να μιλούν χωρίς να φοβούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό των πολιτικών ή κάποιων άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι επιστήμονες μπορεί πολλές φορές να σκεφτούν τι θα γίνει για την δική τους χρηματοδότηση εάν εμφανιστούν ως επαναστάτες μέσα στο σύστημα, καθώς την επόμενη φορά που θα ζητήσω χρηματοδότηση από κάποιον οργανισμό, ίσως με μηδενίσουν», ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Δείτε το βίντεο με το επίμαχο απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Σοκαριστική καταγγελία: «Ήμουν φαντάρος και με βίασαν με εντολή αξιωματικού» (Video)

«Πληρωμένη» απάντηση κοπέλας στον on air σεξισμό μέσω ΣΚΑΪ: «Θα φοράω ό,τι θέλω, εργάζομαι σκληρά» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:39