Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα υπέροχο παγωτό με απαλή γεύση από το ροδόνερο και τη βανίλια, απλό και εύκολο στην παρασκευή του.
¾ φλιτζανιού γάλα πλήρες
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
470 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ φλιτζανιού ροδόνερο
1 σταγόνα ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
5-6 λουκούμια τριαντάφυλλο ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήστε τα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις φουσκώσει το μίγμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το ροδόνερο. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Αδειάστε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Τοποθετήστε το στο ψυγείο σε σκεπασμένο μπολ για μερικές ώρες .
Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα εκεί και ετοιμάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
Διαφορετικά βάλτε το στην κατάψυξη και ανά 2 ώρες βγάλτε το και ανακατέψτε το με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2 ακόμα φορές για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και να γίνει το παγωτό αφράτο. Στο τελευταίο ανακάτεμα, αν θέλετε, ενσωματώστε τα ψιλοκομμένα λουκούμια.
Τραγανά μπαστουνάκια μοτσαρέλας σε φύλλο
Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.