search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι στην Αττική – Πάνω από 100 κλήσεις για αντλήσεις και κοπές (video)

11.06.2021 18:37
image

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην Αττική. Ήδη μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 104 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας.

Ειδικότερα, στην Αττική (στους δήμους Αθηναίων, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αχαρνών, Ίλιου, Φυλής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Περιστερίου) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 104 κλήσεις εκ των οποίων 82 για αντλήσεις υδάτων, 19 για κοπές δέντρων και τρεις για απομακρύνσεις ατόμων.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε αντλήσεις και παροχές βοηθείας.

Εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος στις Τρεις Γέφυρες προκλήθηκε δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Λαμία. Εξαιτίας συσσωρευμένων υδάτων διακόπηκε για αρκετή ώρα εντελώς η κυκλοφορία στην έξοδο του Κηφισού προς την οδό Αχαρνών, στο ρεύμα προς Πειραιά και στην ίδια συμβολή, στην οδό Αχαρνών προς Αθήνα, ενώ προκλήθηκε δυσχέρεια στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων. Πλέον τα προβλήματα στους δρόμους αποκαθίστανται σταδιακά.

Κακοκαιρία στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή μεσημέρι και αύριο Σάββατο, σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή, από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Αύριο Σάββατο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Alert από meteo.gr: Και το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία – Κυκλοφοριακό χάος λόγω της καταιγίδας

Αθήνα: Καταιγίδα με κεραυνούς και μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Κορωνοϊός: Στην «πράσινη» λίστα της Γερμανίας περιοχές της Ελλάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:51