search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:30
MENU CLOSE

Στον Λευκό Οίκο η Μέρκελ στις 15 Ιουλίου

11.06.2021 15:22
Aggela Merkel_new

Όπως είχε γίνει και επί προεδρίας Τραμπ, η Γερμανίδα καγκελάριος θα είναι από τους πρώτους ηγέτες που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον στις 15 Ιουλίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες θα υπογραμμίσουν «τις βαθιές διμερείς σχέσεις» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν τη δέσμευσή τους στη στενή συνεργασία σε ένα φάσμα κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένων του τερματισμού της πανδημίας της Covid-19, της αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας», δήλωσε η Ψάκι.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στην Κορνουάλη. Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο παγκόσμιους ηγέτες, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Οι ελπίδες όλων είναι ότι η συνάντηση Μέρκελ-Μπάιντεν θα είναι λιγότερο επεισοδιακή από αυτή με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διατηρούσε ιδιαίτερα δύσκολες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μπλίνκεν: Ο Μπάιντεν θα θέσει στον Ερντογάν θέμα τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Γερμανία: Aυξάνεται το προβάδισμα της CDU / CSU έναντι των Πρασίνων

Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Μπορούμε να απευθυνθούμε και σε άλλους συμμάχους για την ενίσχυση του αμυντικού μας εξοπλισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26