search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:18
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

12.06.2021 12:57
USA police

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο κέντρο του Όστιν, στο Τέξας, ανέφερε η αστυνομία.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο κέντρο του Όστιν, στο Τέξας, ανέφερε η αστυνομία, η οποία πρόσθεσε πως ο δράστης διαφεύγει.

Δύο από τους τραυματίες φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε σε μια δήλωση ο προσωρινός επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Όστιν, Τζόζεφ Τσέικον.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 01:30 τοπική ώρα στην περιοχή του τομέα της Έκτης Οδού όπου βρίσκονται μπαρ, λέσχες, μουσικές αίθουσες και καταστήματα (Sixth Street Entertainment District) και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

“Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο τι το προκάλεσε”, αλλά για προληπτικούς λόγους ενημερώσαμε την κοινή ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα του FBI“, είπε ο Τσέικον.

Ακολουθεί λίστα με τους πιο αιματηρούς των τελευταίων 25 χρόνων στις ΗΠΑ:

– 1η Οκτωβρίου 2015: Δέκα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και επτά τραυματίζονται κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο πανεπιστήμιο Άμπκουα σε αγροτική περιοχή του ‘Ορεγκον. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο δράστης, που έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, περιλαμβάνεται στον απολογισμό αυτό.

– 17 Ιουνίου 2015: Νεαρός οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής σκοτώνει εννέα μαύρους μέσα στην αφρικανική επισκοπική εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών, μια ιστορική εκκλησία της μαύρης κοινότητας στο Τσάρλεστον, στη Βόρεια Καρολίνα, στις νοτιο-ανατολικές ΗΠΑ.

– 16 Σεπτεμβρίου 2013: Άνδρας που εργαζόταν για έναν υπεργολάβο του υπουργείου Άμυνας ανοίγει πυρ στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

– 26 Ιουλίου 2013: Ένας άνδρας κουβανικής καταγωγής κρατεί ομήρους και σκοτώνει έξι ανθρώπους σε ισπανόφωνη συνοικία του Μαϊάμι, στη Φλόριντα των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, πριν υποκύψει στα τραύματά του μετά την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

– 14 Δεκεμβρίου 2012: Ένας 20χρονος, κατά τα φαινόμενα με διαταραγμένη προσωπικότητα, σκοτώνει 26 ανθρώπους, μεταξύ τους 20 μικρούς μαθητές, στο σχολείο του Σάντι Χουκ στο Νιουτάουν της βορειοανατολικής πολιτείας Κονέκτικατ.

– 20 Ιουλίου 2012: Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα στην πρεμιέρα νέας ταινίας της σειράς Μπάτμαν στην Αουρόρα κοντά στο Ντένβερ, στη δυτική πολιτεία Κολοράντο.

– 2 Απριλίου 2012: Κορεάτης, πρώην φοιτητής του μικρού χριστιανικού πανεπιστημίου Oikos στο Όκλαντ, στη δυτική πολιτεία Καλιφόρνια, σκοτώνει επτά ανθρώπους και τραυματίζει τρεις πριν παραδοθεί. Ο δράστης της επίθεσης σκότωσε μεθοδικά τα θύματά του βάζοντας τα να σταθούν με την πλάτη στον τοίχο ο ένας δίπλα στον άλλον.

– 5 Νοεμβρίου 2009: Ένας ψυχίατρος του αμερικανικού στρατού, παλαιστινιακής καταγωγής, ανοίγει πυρ –στους σφοδρότερους πυροβολισμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ σε αμερικανική στρατιωτική βάση– σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας 42 στο Φορτ Χουντ της νότιας πολιτείας Τέξας, πριν τραυματιστεί και συλληφθεί από τις αρχές.

– 3 Απριλίου 2009: Άνδρας βιετναμέζικης καταγωγής σκοτώνει 13 ανθρώπους μέσα σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Μπινγκχάμτον στη βορειοανατολική πολιτεία της Νέας Υόρκης.

– 24 Δεκεμβρίου 2008: Άνδρας μεταμφιεσμένος σε Αη Βασίλη σκοτώνει εννέα ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για ρεβεγιόν στο προάστιο Κοβίνα του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, στη συνέχεια αυτοκτονεί.

– 16 Απριλίου 2007: Ένας 23χρονος φοιτητής κορεατικής καταγωγής σκοτώνει 32 ανθρώπους πριν δώσει τέλος στη ζωή του στην πανεπιστημιούπολη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στο Μπλάκσμπεργκ, στις ανατολικές ΗΠΑ.

– 21 Μαρτίου 2005: Στο Ρεντ Λέικ, στη βόρεια πολιτεία Μινεσότα, 16χρονος έφηβος σκοτώνει μέσα στο σχολείο του εννέα ανθρώπους, εκ των οποίων πέντε μαθητές, πριν αυτοκτονήσει.

– 29 Ιουλίου 1999: Αφού σκότωσε τη δεύτερη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του, κερδοσκόπος χρηματιστής ανοίγει πυρ μέσα σε δύο χρηματιστηριακές εταιρίες στην Ατλάντα της νοτιοανατολικής πολιτείας Τζόρτζια σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους, μετά δίνει τέλος στη ζωή του.

– 20 Απριλίου 1999: Στο Λίτλτον του Κολοράντο δύο έφηβοι μαθητές ανοίγουν πυρ στο λύκειο Κόλουμπαϊν και σκοτώνουν 12 μαθητές και έναν καθηγητή. Οι δύο δράστες αυτοκτονούν.

– 16 Οκτωβρίου 1991: Ένας άνδρας σκοτώνει 22 ανθρώπους μέσα σε εστιατόριο στο Κιλίν του Τέξας και τραυματίζει ακόμη 20 πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Νίκος Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα ξεκινάει ο καθαρισμός του Σέιχ Σου, σε μια έκταση 3,5 χιλιάδων στρεμμάτων (Photo | Video)

Κρήτη: 21χρονη κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες από πνευμονική εμβολή

Άκης Σκέρτσος: Από 1η Ιουλίου θα εξαιρεθούν από το υποχρεωτικό self testing οι εμβολιασμένοι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:18