search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:45
MENU CLOSE

Καταγγελία: Εταιρεία επιχειρεί να τρομοκρατήσει εργαζόμενους ενόψει της απεργίας

15.06.2021 22:13
kinitopoiiseis_aerodromio-new

Η εταιρία Goldair όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, σωματεία και εργατικά κέντρα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της και τους συμβουλεύει να μην απεργήσουν την Τετάρτη ημέρα που ψηφίζεται το εργασιακό νομοσχέδιο.


«Την εργοδοσία της “Goldair” η οποία μη μπορώντας να κρύψει άλλο την ανυπομονησία της να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο με απλήρωτες υπερωρίες και σπαστά ωράρια, έσπευσε στα δικαστήρια για να βγάλει την αυριανή απεργία παράνομη», καταδικάζουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών και το Σωματείο Εργαζομένων Σελέκτ Πάρτνερ Σέρβις Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων DHL Express (Hellas), o Σύλλογος Eργαζομένων Goldair handling και το Σωματείο εργαζομένων Newrest.


Μάλιστα, ένας από τους λόγους που ισχυρίστηκε, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του, «ήταν ότι η απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν σχετίζεται με την επιχείρηση της “Goldair”!!! Την ίδια ώρα που πριν λίγες μέρες μέσω της διαβούλευσης του νομοσχεδίου έφτασε στο σημείο να απαιτεί σύγχρονους σκλάβους καθώς της είχε ανοίξει η όρεξη από το νομοθετικό τερατούργημα».

«Τσάμπα όμως ο κόπος τους!», επισημαίνει και τονίζει. «Την απεργία την έχουν προκηρύξει το ΕΚ Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, το ΕΚ Αθήνας και το ΕΚ Πειραιά και όχι μόνο το σωματείο των εργαζομένων “Goldair”». Προφανώς η εταιρεία το γνώριζε αυτό, όπως γνωρίζει πολύ καλά και τη βαθιά αντίθεση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο και τη διάθεση τους να κατέβουν αύριο μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και θα κάνουν. Η προσπάθεια της εργοδοσίας, σημειώνει, «να τρομοκρατήσει έχει πέσει ήδη στο κενό. Παρά τις εκατοντάδες ανακοινώσεις που τοιχοκόλλησε και τα χιλιάδες mail που έστειλε με σκοπό να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, παριστάνοντας τους δικαστές, ματαιοπονεί! Όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο καλύπτονται από τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων που είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα».

Αύριο, υπογραμμίζει, «χιλιάδες εργαζόμενοι θα απεργήσουν ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα κόντρα και στους εργοδότες στο αεροδρόμιο που τρίβουν τα χέρια τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων επιδιώκει να καταργήσει το 8ωρο και το σταθερό ημερήσιο χρόνο, την κυριακάτικη αργία και το δικαίωμα στην απεργία».


Την ίδια στιγμή η εταιρία με ανακοίνωση της αναφέρει: ««Η διοίκηση της Εταιρείας είναι βεβαία ότι οι εργαζόμενοι, για μία ακόμη φορά, θα επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον δέοντα επαγγελματισμό και δεν θα συμμετάσχουν σε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ απεργία, η συμμετοχή στην οποία αποφασίσθηκε ερήμην τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται»

Με πληροφορίες από 902.gr

«Παράνομη» κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία των ναυτεργατών – Τι απαντούν τα σωματεία

Νέα αινιγματική δήλωση του Mr Jumbo: «Ακολουθούμε πολιτική… Γκάντι»

ΟΛΜΕ: Καλεί στην απεργία όσους δεν συμμετέχουν στις πανελλαδικές, κατηγορεί την Κεραμέως για αυταρχισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:45