search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:47
MENU CLOSE

«Παράνομη» η απεργία… μέχρι τις 10 το πρωί – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

15.06.2021 22:11
apergia-new

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι τις 10 το πρωί, προκειμένου να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις δίχως προβλήματα.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία.

Η Νίκη Κεραμέως, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, έσπευσε να κάνει λόγο για δικαίωση, με τους μαθητές να της απαντούν νωρίτερα σε οργισμένο ύφος.

Πάντως, με την απόφαση αυτή δεν αλλάζει κάτι καθώς ήδη η ΑΔΕΔΥ είχε αποφασίσει να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Η ΟΛΜΕ, αναλογιζόμενη «όσα υπέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριές όλο αυτό το διάστημα και δηλώνοντας εμπράκτως για μία ακόμα φορά τη στήριξή μας στον δύσκολο αυτόν αγώνα που δίνουν», στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της, μία βδομάδα πριν αποφασιστεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ, καταψήφισε την πρόταση για 48ωρη απεργία, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ψυχολογία των υποψηφίων.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, είχαν ήδη τροποποιήσει τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, αποφασίζοντας να μην τραβήξουν χειρόφρενο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Την Τετάρτη τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν ως εξής:

-Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό (δηλ. Ηλεκτρικός και Μετρό) και Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας τους ως τις 10:00 το πρωί, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.

-Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται με τις Πανελλαδικές – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία – «Κίνδυνος για τις Πανελλαδικές»

«Καθημερινή»: Άτυπη οδηγία για βατά θέματα στις πανελλαδικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42