search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:14
MENU CLOSE

Ανακαίνιση στο Μέγαρο Μαξίμου: Δείτε φωτογραφίες από τη νέα διακόσμηση

16.06.2021 10:06
megaro maximou
(Architectural Digest)

Αλλαγές στο ο πρωθυπουργικό γραφείο, το γνωστό σε όλους Μέγαρο Μαξίμου έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα με στόχο την αναβάθμιση του χώρου και την προβολή έργων Ελλήνων καλλιτεχνών.

«Η φιλοσοφία μου ήταν ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό» αναφέρει η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο περιοδικό Architectural Digest και σημειώνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε να βαφτεί από το 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

(Architectural Digest)
(Architectural Digest)

Σύμφωνα με την ίδια, την ανακαίνιση ανέλαβε μια ομάδα από περίπου 10 εθελοντές που δούλεψε για την αποκατάσταση τριών αιθουσών: της αίθουσας συσκέψεων, του χώρου υποδοχής και του γραφείο του Πρωθυπουργού. Για τη διακόσμηση των χώρων ζητήθηκε από Έλληνες καλλιτέχνες, συλλέκτες αλλά και από ιδρύματα να δανείσουν έργα τέχνης για μια περίοδο δύο ετών. «Η σκέψη είναι να ανανεώνουμε τη συλλογή των έργων τέχνης κάθε δύο χρόνια, ώστε να μπορούμε να αναδείξουμε το ταλέντο των Ελλήνων καλλιτεχνών τόσο στους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται το χώρο όσο και σε πολίτες».

(Architectural Digest)
(Architectural Digest)

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα υλικά και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανακαίνιση επιλέχθηκαν έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν τις παραδόσεις διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Έτσι, υπάρχει ένα τραπέζι από φυσητό γυαλί του Γιάννη Γκίκα στο σαλόνι, αλλά και ένα μαρμάρινο τραπεζάκι των αδελφών Ζωή και Νίκη Μόσκοφογλου. Η κονσόλα Aria της Ελληνίδας interior designer Rena Dumas (την οποία δάνεισαν για το Μέγαρο Μαξίμου τα παιδιά της) ακουμπάει σε έναν τοίχο στην αίθουσα συσκέψεων, ενώ μια σκαλιστή παιδική καρέκλα, δημιουργία του Σκυριανού ξυλουργού Λευτέρη Αυγοκλούρη έχει περίοπτη θέση στο σαλόνι».

(Architectural Digest)

Λινού: Με ανησυχεί ο εμβολιασμός των γυναικών κάτω των 50 με Johnson & Johnson (Video)

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές επιμένουν οι βροχές (Video)

Εμβολιασμοί: Άνοιξαν τα ραντεβού με τα 3 διαθέσιμα εμβόλια και για τους 18-24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:10