search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:38
MENU CLOSE

Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: Μία και μόνη κοινή ανακοίνωση Ρωσίας-ΗΠΑ

16.06.2021 21:53
putin_biden_new

Μπορεί οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας να έδωσαν χωριστές συνεντεύξεις τύπου, ωστόσο, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών που συναντήθηκαν στη Γενεύη κατέληξαν και σε ένα -και μοναδικό- κοινό κείμενο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ΜπάιντενΠούτιν, Ουάσινγκτον και Μόσχα, σε ανακοίνωσή τους, δήλωσαν ότι ακόμα και σε περιόδους έντασης, ΗΠΑ και Ρωσία έχουν ως κοινό στόχο τη διασφάλιση της προβλεψιμότητας στην σφαίρα της στρατηγικής, μειώνοντας τον κίνδυνο πολεμικής σύγκρουσης και την απειλή πυρηνικού πολέμου.

«Η πρόσφατη επέκταση της Συμφωνίας New START αποδεικνύνει τη δέσμευσή μας για έλεγχο των πυρηνικών όπλων. Σήμερα, επανεπιβεβαιώνουμε την αρχή ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδιθεί από κανέναν και δεν πρέπει να συμβεί ποτέ», αναφέρει το κοινό κείμενο.

«Στη βάση αυτών των στόχων, ΗΠΑ και Ρωσία θα αρχίσουν διμερή διάλογο για την Στρατηγική Ασφάλεια στο εγγύς μέλλον, ο οποίος θα είναι οργανωμένος και ισχυρός. Μέσα από αυτόν το διάλογο, αναζητούμε να θέσουμε το πλαίσιο για τα μελλοντικά μέτρα ελέγχουν των εξοπλισμών και μείωσης του κινδύνου», υπογραμμίζεται.

Photo: Twitter

Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: Το μήνυμα των χωριστών συνεντεύξεων – «Ουδείς επιθυμεί νέο Ψυχρό Πόλεμο»

Μπάιντεν-Πούτιν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση – Διήρκεσε λιγότερο από τρεις ώρες (Video)

Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: Απίστευτες σκηνές από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ – Στο όριο να… πέσει ξύλο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:31