search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Πελώνη: Είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

22.06.2021 14:02
peloni-new-01
© Eurokinissi

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται, είπε η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ επανέλαβε την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

Η κυρία Πελώνη επισήμανε την ανάγκη επαγρύπνησης γι’ αυτό, όπως είπε, αποφασίστηκε «παράταση των self test για κάποιες ομάδες».

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτώση των κρουσμάτων του κορωνοιού το τελευταίο διάστημα, ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Την απόφαση αναμένεται να λάβει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά την τακτική συνεδρίαση, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, με την πλειονότητα των μελών της να τάσσονται πλέον ανοιχτά υπέρ της απόφασης και της άμεσης εφαρμογής της.

Ερωτηθείσα σχετικά η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Για το θέμα των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους η κα Πελώνη είπε ότι κάποιες τίθενται σε ισχύ σταδιακά θυμίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν φορούν μάσκα στα γυμναστήρια. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανακοινώνονται και άλλα.

Για τα σελφ τεστ είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και όπου χρειαστεί π.χ. στην Αχαΐα θα επέμβει για να δώσει λύση.

Βατόπουλος: Τις επόμενες εβδομάδες βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους (Video)

Τρεμόπουλος για κορωνοϊό: Τώρα είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατώ (Video)

Γλυκά Νερά: «Δολοφόνε, να σαπίσεις στη φυλακή» – Έντονες αποδοκιμασίες στην Ευελπίδων για τον συζυγοκτόνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09