search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:23
MENU CLOSE

23 Ιουνίου: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κώστας Σημίτης και πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου – Ημέρα ΠΑΣΟΚ

23.06.2021 09:36
simitis papandreou new

Ημέρα ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή. Δύο πρώην αρχηγοί και πρώην πρωθυπουργοί του ιστορικού αυτού χώρου συνδέονται με τη σημερινη ημέρα.

Ο Κώστας Σημίτης είχε γεννηθεί μια μέρα σαν σήμερα 23 Ιουνίου του 1936 ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου «έφυγε» σαν σήμερα το 1996.

Ο Κώστα Σημίτης εκείνη την Κυριακή έκλεινε τα 60 χρόνια του και μετρούσε πέντε μήνες Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Την ίδια εκείνη ημέρα, τα ξημερώματα ο Ανδρέας Παπανδρέου άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 χρονών. 

Εάν και οι δύο πολιτικοί δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερα καλές σχέσεις στιγμάτισαν ο καθένας με τον τρόπο του την πορεία του τόπου και διαμόρφωσαν τις πολιτικές και πολιτικές και κοινωνικές εξελιξεις στη χώρα μας. Διετέλεσαν και οι δύο για μεγάλο χρονικό διάστημα πρωθυπουργοί της Ελλαδας.

Στις 23 Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου πέθανε έπειτα από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. Στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον είχε διαδεχτεί ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος την εποχή του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο Κώστας Σημίτης, από τη δική του πλευρά διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (30 Ιουνίου 1996 – 8 Φεβρουαρίου 2004) και πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας  από τις 18 Ιανουαρίου του 1996 μέχρι της  10 Μαρτίου 2004.

Νίκος Ρωμανός: Ο βιαστής των Πετραλώνων δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου

Σε Καλαμπάκα και Μετέωρα έκανε τριήμερο ο Σωτήρης Τσιόδρας

Το ΚΙΝΑΛ στο πλευρό της δημοσιογράφου Εύας Μπούρα για το κόψιμο της εκπομπής στην ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:16