search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικά: Με τρεις NAVTEX η Τουρκία «σπάει» το «ήσυχο καλοκαίρι»

23.06.2021 22:36
tyrkish_navy_new

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η Τουρκία δεσμεύει μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο και ουσιαστικά «σπάει» την άτυπη συμφωνία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για «ήρεμο καλοκαίρι».

Μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η Τουρκία δεσμεύει με τρεις NAVTEX μεγάλα κομμάτια του Αιγαίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου στις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης μέχρι τη Χαλκιδική, Βορειονατολικά της Σκύρου μέχρι τη Λήμνο και Νότια της Ικαρίας.

Η Άγκυρα ουσιαστικά είχε… φωτογραφήσει την απόφασή της να μην τηρήσει τα συμφωνηθέντα ήδη από το διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας, απ’ όπου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι παραβιάζει με NAVTEX και Notam την συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ από το 1988.

Photo: Wikipedia/Turkish Naval Forces

«Ενοχλημένος» ο Τσαβούσογλου: Να σταματήσει η Ελλάδα τα προκλητικά και προβοκατόρικα βήματα – Τι είπε για Δένδια (Video)

Ερντογάν: «Θα είμαι σε ανοικτή γραμμή με τον Μητσοτάκη» – Τι αποκάλυψε σε Τούρκους δημοσιογράφους

Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Μπορούμε να απευθυνθούμε και σε άλλους συμμάχους για την ενίσχυση του αμυντικού μας εξοπλισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24