search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:55
MENU CLOSE

Τι ζήτησαν οι υπουργοί από τον πρωθυπουργό για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο – Ποιο στέλεχος της κυβέρνησης το βρίσκει light

24.06.2021 07:00
mitsotakis_ypoyrgiko_new

Θορυβημένα από τις συνέπειες του εργασιακού νομοσχεδίου εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη καθώς η δημοτικότητα των περισσότερων βρίσκεται κάτω από την βάση.

Έτσι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο το οποίο συζήτησε το ασφαλιστικό των νέων ασφαλισμένων, πολλοί υπουργοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να υπάρξει μια επιθετική ολοκληρωμένη καμπάνια γύρω από αυτό το θέμα.

Πρότειναν μάλιστα να συνοδεύεται και από παραδείγματα για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, ενώ επέμειναν ότι θα πρέπει να αναδειχθούν τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου.

Οι υπουργοί επέμειναν ότι το θέμα δεν είναι εύκολο να γίνει κατανοητό ενώ επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε θέση μάχης δεδομένου μάλιστα ότι το σχετικό νομοθέτημα έχει να κάνει με το εκλογικό του κοινό.

Το νομοσχέδιο θα έρθει στην Βουλή στα τέλη Ιουλίου και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι με το νέο σύστημα, θα έχουν κίνητρο να ασφαλιστούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι που οι εργοδότες τους επιλέγουν να τους απασχολούν ανασφάλιστους αλλά και όλους εκείνους που επιλέγουν είτε αποκλειστικά τη “μαύρη εργασία” είτε τη μερική ασφάλισή τους, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι σε βάθος χρόνου θα βγουν κερδισμένοι», φέρεται να τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή είναι μία πτυχή που πρέπει να αναδειχθεί με ένταση, ιδιαίτερα στους πρωτοεισερχόμενους στο εργασιακό πεδίο και τους νέους που είναι κάτω των 35 ετών.

Το περίεργο πάντως στην ιστορία είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης «επέκρινε» τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη λέγοντας του ότι θα ήθελε πιο φιλελεύθερη την μεταρρύθμιση χωρίς ο νέος φορέας να έχει να κάνει σε τίποτα με το κράτος.

Ο νέος φορέας πάντως σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, θα χρειαστεί να στελεχωθεί με έως 50 εργαζόμενους, ενώ ήδη υπάρχει στενή συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκη, για τα τεχνολογικά συστήματα του νέου φορέα.

Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές ούτε φέτος

Τσίπρας: Ασφαλιστικό με ιδιωτικοποίηση της επικούρησης στην ατζέντα Μητσοτάκη

Ξενογιαννακοπούλου για επικουρικές: Έρχεται το «σύστημα Πινοσέτ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:50