search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:21
MENU CLOSE

Ζάεφ προς Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία : «Αλλάξτε ονομασία, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

24.06.2021 14:50
ZAEV

Την αλλαγή ονομασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του.

Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Telma, αναφέρθηκε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη φανέλα της ομάδας στο EURO 2020, στην οποία αναγράφονταν τα αρχικά FFM (που αφορούν την αγγλική ονομασία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αντιστοιχούν στο Football Federation of Macedonia) και που προκάλεσε την ελληνική αντίδραση βάζοντας στον «πάγο» την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

«Περιμένω από τις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, ακόμη και εκείνες που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, νa ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει το μέλλον της χώρας και πως δεν χρειάζονται νέες εχθρότητες και εντάσεις.

«Όλα τα μη κυβερνητικά ιδρύματα, ιδιωτικά ή νομικά-ιδιωτικά πρόσωπα, εάν λάβουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να αλλάξουν τις επίσημες ονομασίες τους σύμφωνα με τη συνταγματική ονομασία» δήλωσε ο Ζάεφ, κάνοντας γνωστό πως στο παρελθόν η «FF’’M‘‘», έλαβε χρήματα από τον κρατικό Οργανισμό για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, για διενέργεια μαθητικών αγώνων ποδοσφαίρου.

«Επιδίωξή μας είναι να ενεργούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, επειδή η Συμφωνία των Πρεσπών έχει επικυρωθεί. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας» κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Ο Ζάεφ τρέχει να μαζέψει τα περί… σκέτης «Μακεδονίας»

«Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία λόγω του tweet που έκανε ο Ζάεφ

Τσίπρας για συμφωνία των Πρεσπών: Είμαστε εδώ για να προωθούμε λύσεις ακόμα και αν έχουν πολιτικό κόστος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59