search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:17
MENU CLOSE

Κρήτη: Κολοκύθα, μία φυσική πισίνα δίπλα στην Ελούντα (photo/video)

28.06.2021 13:28
kol

Ένας πανέμορφος κόλπος με γαλαζοπράσινα νερά και απάνεμος βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελούντα με την ιδιαίτερη ονομασία Κολοκύθα.

Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την χερσόνησο της Σπιναλόγκας, 12χλμ βόρεια του Αγίου Νικολάου, δημιουργώντας ενδιάμεσα έναν απάνεμο κόλπο.

Απέναντι από το νησί υπάρχει η φανταστική παραλία του Αγίου Λουκά που είναι γνωστότερη στην Κρήτη ως Κολοκύθα.

Λευκή άμμος και καταγάλανα ήρεμα νερά

Από τον Άγιο Λουκά δεν φαίνεται η παραλία, καθώς την κρύβει η βλάστηση. Όμως από εδώ ξεκινούν 2-3 πολύ σύντομα παράλληλα μονοπάτια που όλα καταλήγουν στην παραλία. Μετά από 4-5′ θα αντικρύσετε μια από τις ωραιότερες παραλίες στην Κρήτη.

Είναι μια απόμερη παραλία με λευκή άμμο και καταγάλανα ήρεμα νερά, δίπλα σε παλιούς ελαιώνες και σιταγρούς. Σκιά μπορείτε να βρείτε στις 3-4 ελιές της παραλίας. Δυστυχώς, όμως έχει γίνει πλέον γνωστή και μαζεύει πάρα πολύ κόσμο. Ειδικά αν έρθετε Αύγουστο ή την ώρα που βρίσκονται τα εκδρομικά καραβάκια εδώ, μάλλον ίσως δυσκολευτείτε καθώς η παραλία είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, μια επίσκεψη πρωί ή αργά το απόγευμα, θα σας πείσει ότι η παραλία είναι πραγματικά μοναδική.

Οι κόλποι του Βαγιού

Αν έρθετε ως την Κολοκύθα αλλά θέλετε να απομονωθείτε, μπορείτε να περπατήσετε νότια, όπου υπάρχουν οι δύο μικροί κόλποι του Βαγιού με άμμο και πέτρες και πολλά αλμυρίκια. Το Βαγί δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση την ομορφιά της Κολοκύθας, ενώ μερικές χρονιές έχει πολλά φύκια. Είναι όμως η κατάλληλη επιλογή για γυμνιστές και όσους θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό, ακόμη και τους τουριστικούς μήνες. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν ίχνη μικρού ορυχείου πορώλιθου, όπου πιθανόν να υπήρχε και κάποιος φοίνικας (βαγί) παλαιότερα.

Διαβάστε επίσης

Μια «μικρή Πάρος» 4 ώρες απ’ την Αθήνα: Το χωριό με τις παραλίες-όνειρο (Photos)

Καμινάκι: Η παραδεισένια λευκή παραλία της Κρήτης (Photos)

Εύβοια: Δύο εξωτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά που θα σας μαγέψουν (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:16