search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:38
MENU CLOSE

Καύσωνας ΗΠΑ: Λιώνει η άσφαλτος και τα καλώδια της ΔΕΗ από τη ζέστη (Photos)

30.06.2021 15:45
asfalton-new

Πρωτοφανής καύσωνας πλήττει τις δυτικές ακτές του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Πάνω από 100 θάνατοι αποδίδονται στις θερμοκρασίες ρεκόρ στον Καναδά, και άλλοι τρεις στις δυτικές αμερικανικές πολιτείες.


Οι αρχές κατέγραψαν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα 140 αιφνίδιους θανάτους και αποδίδουν τους περισσότερους στις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες. Σε πολλές περιπτώσεις οι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας.

Η θερμοκρασία κατέγραψε ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 49,5 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή του Βανκούβερ. Θερμοκρασίες ρεκόρ και στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Πόρτλαντ το θερμόμετρο έδειξε μέχρι 46 βαθμούς Κελσίου και στο Σιάτλ ξεπέρασε τους 42 ενώ η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο είναι 19 βαθμοί Κελσίου.


Μάλιστα στο Πόρτλαντ η υψηλή θερμοκρασία είναι τόσο ισχυρή που η άσφαλτος σε πολλά σημεία των δρόμων έλιωσε, ενώ έλιωσαν επίσης και τα καλώδια του ηλεκτρισμού στις κολώνες.

Εμβολιαστικά κέντρα και σχολεία έκλεισαν, οι παραλίες γέμισαν. Οι κάτοικοι προσπαθούν να πάρουν ανάσες δροσιάς στη θάλασσα και σε σιντριβάνια. Ο καύσωνας στα δυτικά θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα ενώ το θερμόμετρο ανεβαίνει και στις ανατολικές ακτές, βόρεια της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Διαψεύδει τη μητέρα της Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος – «Εγώ πλήρωσα τα έξοδα κηδείας» (video)

Γεωργιάδης: Ωριμάστε, δεν υπάρχουν άλλα λεφτά – Αν σας ξανακλείσουμε χρεοκοπήσατε (Video)

Ινδική Μετάλλαξη: Ένας μολύνει εννιά και εννιά μολύνουν 81 – Τι λένε οι ειδικοί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58