search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:29
MENU CLOSE

Χρήστος Παππάς: Επί 9 μήνες δεν βγήκε μια φορά από το σπίτι της νεοναζί Ουκρανής που τον έκρυβε

02.07.2021 17:24
xristos_pappas-new

Το πρώτο πράγμα που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς όταν αντίκρισαν τον νεοναζιστή υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μέσα στο σπίτι στου Ζωγράφου όπου τον έκρυβε η 52χρονη Ουκρανή, ήταν τα πολλά κιλά που είχε βάλει αλλά και το λευκό του δέρμα που δεν το είχε δει ήλιος για 9 μήνες.


Ο άνδρας που φωτογραφιζόταν με τον Μιχαλολιάκο να χαιρετά ναζιστικά και είχε το δαχτυλίδι του Νο 2 στην οργάνωση είχε ξυρίσει τα μούσια του, είχε μόνο μουστάκι, ενώ η Ουκρανή που τον υπέθαλπε – η οποία το 2015 έλαβε την Ελληνική ιθαγένεια και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε κατέβει με τον συνδυασμό του άλλου νεοναζί, του Ηλία Κασιδιάρη– του είχε κόψει κοντά τα μαλλιά του.

Βέβαια ο Παππάς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στη νοοτροπία των ακροδεξιών οι οποίοι πουλάνε μαγκιά στα εύκολα ενώ τα δύσκολα βάζουν την ουρά στα σκέλια. Έτσι ο υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, όταν πλέον οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν θέλησε να το παίξει καλός και είπε ότι είχε σκοπό τον επόμενο μήνα να παραδοθεί. Κάτι το οποίο φυσικά δεν έγινε πιστευτό.


Για εννέα μήνες ο Χρήστος Παππάς δεν βγήκε από το ισόγειο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, δεν συνάντησε ούτε τον γιο του και την οικογένειά του, δεν μίλησε στο τηλέφωνο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω της ακινησίας και της αδράνειας στην οποία είχε υποπέσει, είχε πάρει βάρος, κάτι το οποίο άλλωστε είναι εμφανές και στις φωτογραφίες της μεταγωγής του.

Είναι γεγονός ότι η αστυνομία δεν οδηγήθηκε στα ίχνη του από τη μια μέρα στην άλλη. Είχαν εξετάσει και παρακολουθήσει περισσότερα από 300 άτομα που ενδεχομένως ο Παππάς να ερχόταν σε επαφή μαζί τους για να τον βοηθήσουν. Όταν δε, εντόπισαν το σπίτι και αφού παρακολούθησαν τη ναζί Ουκρανή να ψωνίζει υπερβολικά ψώνια που δεν δικαιολογούνται για ένα άτομο, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ψάξουν και στα σκουπίδια, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι μέσα στο σπίτι της έμενε και άλλο άτομο. Η ίδια άλλωστε έμενε μόνη της χωρίς παιδιά, συγγενείς ή φίλους.

Δυνάμεις και συμβατικά αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής στις 21.30 χθες, είχαν κυκλώσει το τετράγωνο γύρω από το σπίτι στου Ζωγράφου και όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα και τους άνοιξε ο ίδιος ο φυγόποινος (μέχρι χθες) υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και τους είπε: «Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…»

Ο ίδιος ο δικηγόρος του ο Περικλής Σταυριανάκης αναφέρει πως ο πελάτης του ο φυλακισμένος πλέονο στις φυλακές Δομοκού, νεοναζιστής Χρήστος Παππάς του είχε στείλει μια επιστολή, στην οποία εξέφραζε την πρόθεση να παραδοθεί την οποία όμως ο δικηγόρος δεν έλαβε ποτέ. δεν έλαβα ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: Ποια είναι η Ουκρανή που τον έκρυβε – Η σχέση με τον Κασιδιάρη

Πού αναζητά στοιχεία για τον Χρήστο Παππά η ΕΛΑΣ: Πώς χάθηκαν τα ίχνη του

Στον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς – Τι είπε στους αστυνομικούς την ώρα της σύλληψης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:20