search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:05
MENU CLOSE

ΝΔ: Προβληματισμός στην ΚΟ για την τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους ανεμβολίαστους

02.07.2021 07:30
nea-dimokratia

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ  για την «πολωτική στρατηγική» που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου   στο θέμα των εμβολιασμών.

Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, «η λογική της στοχοποίησης» των ανεμβολίαστων πολιτών μπορεί να φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένει η κυβέρνηση ενώ μπορεί να προκληθούν και σοβαρές αναταραχές.

Οι βουλευτές της ΝΔ φοβούνται ότι η κοινωνία δεν έχει πολλές αντοχές για τετελεσμένα και «εκβιασμούς» τη στιγμή μάλιστα που ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών εμφανίζονται να είναι ακόμα επιφυλακτικοί.

 Χθες ο Άκης Σκέρτσος  σε ανάρτησή του   στο facebook, έδειξε ότι η  κυβέρνηση ετοιμάζεται για πιο σκληρά μέτρα επισημαίνοντας ότι  «οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος λένε ότι κατανοούν την αγωνία που έχει το επιτελείο του πρωθυπουργού να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία αυτή υποστηρίζουν ωστόσο ότι ακραίες δηλώσεις και τιμωρητικοί χειρισμοί θα έχουν τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι γίνονται αποδέκτες πολλών και σοβαρών ενστάσεων από τους πολίτες πριν ακόμα μάλιστα ο Άκης Σκέρτσος μιλήσει για μέτρα που θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες  της εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, αναρωτήθηκε δημοσίως : «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζετε σε εμάς, να βάλετε τους καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα».

Όπως φαίνεται ωστόσο οι προβληματισμοί αυτοί αγγίζουν και το κυβερνητικό επιτελείο καθώς πληροφορίες λένε ότι η εισήγηση των ειδικών για ελέγχους στους πολίτες που ταξιδεύουν και στην Ηπειρωτική Ελλάδα έχει παγώσει αφού θεωρείται πιο δύσκολο και απαιτητικό ως εγχείρημα. Έτσι για την ώρα οι έλεγχοι θα παραμείνουν μόνο σε όσους ταξιδεύουν με πλοία και αεροπλάνα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται να αρχίζει την πίεση για τους εφήβους με πολλούς γονείς να εμφανίζονται αρνητικοί να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:04