search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:20
MENU CLOSE

Μεζεκλίδικη πάστα πιπεριάς με φέτα

03.07.2021 07:00
SYNTAGI (5)

Χτυπητή ή κοπανιστή, όπως και να την πεις, είναι μια συνταγή που θα ενθουσιάσει από την πρώτη μπουκιά. Ένα περίφημο ορεκτικό που συνδυάζει την γλυκοκαυτερή κόκκινη πιπεριά, με φέτα, ελαιόλαδο και υπέροχα μπαχαρικά της Ελληνικής υπαίθρου.

Υλικά για τη συνταγή

225 γραμμάρια φέτα
170 γραμμάρια ψητές πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βάζο ή σπιτικές)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Λίγα σποράκια κόλιανδρου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόψτε την φέτα σε κομμάτια και τοποθετήστε τη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι). Προσθέστε τις ψητές πιπεριές, το αλάτι και το μπούκοβο και χτυπήστε ελαφρά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, βάλτε και το ελαιόλαδο, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Δοκιμάστε στη γεύση και διορθώστε, προσθέτοντας επιπλέον αλάτι ή ελαιόλαδο ανάλογα με την φέτα που θα χρησιμοποιήσετε και την υφή που θέλετε να επιτύχετε. Πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και σερβίρετε με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, σουβλακόπιτες, κριτσίνια ή λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

Συμβουλή
Αν χρησιμοποιήσετε πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο θα πρέπει να τις στραγγίσετε καλά. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές ολόκληρες στο γκριλ του φούρνου σας και αφού τις ξεφλουδίσετε, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε κανονικά στη συνταγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19