search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε το Πρόγραμμα και η Πολιτική Απόφαση

04.07.2021 23:56
syriza_new

Με 1044 ψήφους επί 1076 ψηφισάντων (ποσοστό 97%) υπερψηφίστηκαν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του προεδρείου της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ξεκίνησε την Παρασκευή με την ομιλία Τσίπρα στο Κατράκειο και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις:

«Κατά τη διάρκεια του διημέρου της Συνδιάσκεψης, εκτός από την ολομελειακή διαδικασία, πραγματοποιηθήκαν και τραπέζια διαλόγου με θέματα, την Εργασία, την Οικονομία, το Περιβάλλον, το Κοινωνικό κράτος, τον Πολιτισμό και το ΚράτοςΔημοκρατίαΘεσμοί, στα οποία συμμετείχαν κατ’ επιλογή τα μέλη της συνδιάσκεψης.

· Την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά παρακολούθησαν 1602 σύνεδροι από όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές και από τα συντονιστικά των οργανώσεων του εξωτερικού.

· -την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν 128 σύνεδροι.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Γιώργος Σταθάκης, επικεφαλής της επιτροπής προγραμματικών θέσεων, παρουσίασε το τελικό κείμενο με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις τόσο από την διαδικασία της ολομέλειας όσο και από τα τραπέζια διαλόγου.

· Στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές θέσεις ψήφισαν 1076 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1044 (97,0%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 28 λευκά (2,7%).

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής της επιτροπής για την πολιτική απόφαση εισηγήθηκε το κείμενο της πολιτικής απόφασης με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις των συνέδρων.

· Στην ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση ψήφισαν 1067 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1027 (96,3%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 36 λευκά (3,4%).

Το προεδρείο της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε ένα δεύτερο ψηφιακό άλμα με την πετυχημένη διαδικτυακή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η οποία ακολούθησε τις 67 πετυχημένες Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Φλεβάρης-Μάρτης του 2021.

Η επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την κοινωνία θα συνεχιστεί με την ανοιχτή διαβούλευση – συζήτηση για τη διαρκή επικαιροποίηση των προγραμματικών του θέσεων».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Επενδύει σε κοινωνικό εμφύλιο ο Μητσοτάκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στρίψει αριστερά για να κερδίσει το κέντρο (Video)

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται στον καλύτερο χορηγό του φόβου και του ανορθολογισμού

Ξανθός: Άθλιος ο ισχυρισμός Μητσοτάκη περί «υγειονομικού σαμποτάζ» από τον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15