search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Παραλήρημα Ερντογάν για γεωτρήσεις με επίθεση στην Ε.Ε. – Εν όψει επίσκεψης στην Κύπρο

04.07.2021 14:25
erdogan_new
φωτογραφία αρχείου

Νέες γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει της επίσκεψής του στην Κύπρο.

«Εγώ δεν ακούω κανέναν, δε δέχομαι οδηγίες από κανέναν. Προχθές μίλησα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μου είπε “άκουσα ότι θα πάτε στην Κύπρο”, εγώ της απάντησα “ναι, θα πάω”. “Από εκεί να μη δίνετε σκληρά μηνύματα” μου επισήμανε και εγώ απάντησα “αν είναι έτσι, να μου πείτε και τα μηνύματα που θα δώσω εγώ εκεί και να διαβάσω το κείμενο που θα δώσετε”. Δηλαδή, αυτοί ακόμη δεν έμαθαν ποιος είμαι. Εγώ είμαι παιδί αυτού του λαού. Εσένα πότε σου δόθηκε η εντύπωση πως ο Ερντογάν πραγματοποιεί ομιλίες με οδηγίες;», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα δεν θα ακούσει τις συστάσεις της Ε.Ε. και θα πραγματοποιήσει άμεσα σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ. «Εμείς το δικαίωμά μας το παίρνουμε όπως πρέπει και θα το πάρουμε. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο κυρίως σε όλες εκείνες τις θάλασσες θα συνεχίσουμε τις έρευνες πετρελαίου. Αυτή τη στιγμή, το πραγματοποιούμε; Το πραγματοποιούμε. Κάνουμε γεωτρήσεις; Κάνουμε. Πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες; Ναι, κάνουμε. Και λάβαμε μερικές ενδείξεις για φυσικό αέριο. Τώρα, στόχος μας είναι να βγάλουμε το αέριο από εκεί», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την ομιλία του στον Σαγγάριο στις 2 Ιουλίου, δήλωσε πως ο ίδιος «δεν δέχεται οδηγίες από κανέναν» αναφερόμενος στην προτροπή «ευρωπαίων ηγετών» να μη χρησιμοποιήσει έντονη ρητορική κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «φέρνει» τον Πάπα στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο

Ανδρουλάκης στο topontiki.gr: Η Ευρώπη απέναντι στον Ερντογάν, ο φόβος για lockdown και ο… ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Τούρκος καθηγητής: Το 93% των πολιτών της Μικράς Ασίας είναι Ρωμιοί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:49