search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Ελληνομαροκινά ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο

06.07.2021 07:00
revithia-fournos

Μια υπέροχη συνταγή πολλών αστέρων, με μελιτζάνες μαγειρεμένες σε βελούδινη σάλτσα ντομάτας, με μεσογειακά αρώματα και υπέροχα τρυφερά ρεβίθια. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ξερό τριμμένο ανθότυρο ή γιαούρτι με πίτες και να δώσετε στο φαγητό το στυλ που επιθυμείτε.

Υλικά για τη συνταγή

300 γραμμάρια ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ ή έτοιμα σε κονσέρβα

4 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους

50 ml. ελαιόλαδο

1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
4 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
2-3 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Λίγο κόλιανδρο σκόνη (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Βράστε τα ρεβίθια μαζί με το ένα δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν και κρατήστε ένα φλιτζάνι από το ζωμό τους. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμα κονσέρβας, στραγγίστε τα ομοίως και κρατήστε την ίδια ποσότητα από το ζουμί τους. Εντωμεταξύ βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα στραγγιστήρι και αφού τις αλατίσετε, αφήστε τις να ξεπικρίσουν για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε τις και στεγνώστε τις καλά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέστε πρώτα τις μελιτζάνες, τα ρεβίθια, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το κόλιανδρο, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο και το 1 φλιτζάνι ζωμού. Ανακατέψτε τα, αφήστε τα να πάρουν μια βράση και μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα. Μαγειρέψτε τα για 45΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι μελιτζάνες, τσεκάροντας ανά διαστήματα μήπως σωθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό τη φορά.

Σερβίρονται ζεστά με στραγγιστό γιαούρτι και πίτες (Μαροκινό στυλ) ή με χοντροτριμμένο ξερό ανθότυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό (Ελληνικό στυλ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29