search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:03
MENU CLOSE

Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης 82 δήμοι με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων

06.07.2021 21:26
tourists_new

Αντιμέτωπη με την έκρηξη των κρουσμάτων είναι η κυβέρνηση, η οποία οδηγήθηκε στην απόφαση να απαγορεύσει τους όρθιους πελάτες στους χώρους διασκέδασης.

Έκτακτη σύσκεψη είχε το μεσημέρι στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους κ. Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά, Τσιόδρα και Αρκουμανέα, στην οποία αποφασίστηκαν στοχευμένα μέτρα σε 82 δήμους που έχουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω του 30%, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δήμους στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα ξεκινήσει περιοδείες, ήδη από αυτή την εβδομάδα, στη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της εκκλησίας όσο και με επιχειρηματίες της εστίασης και ανθρώπους του τουρισμού ώστε να υπάρχει μια ενημέρωση πόρτα-πόρτα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, για να ανατραπεί η κατάσταση.

Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά στη συνεργασία κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και ζητήθηκε, ακόμα μία φορά, η συμβολή της Εκκλησίας στην επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος, μιλώντας στις καρδιές των πιστών, προκειμένου να εμβολιαστούν και να χρησιμοποιήσουν το ισχυρότερο όπλο που έχουν στα χέρια τους απέναντι στην πανδημία.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Τέλος οι όρθιοι στους χώρους διασκέδασης, «λουκέτο» από την 1η παράβαση

Κορωνοϊός: Έρχονται βαριά πρόστιμα για παραβάσεις σε μπαρ, κλαμπ, καφέ, εστιατόρια, από 15 Ιουλίου

Κορωνοϊός: Αγώνας για περισσότερους εμβολιασμούς – «Άνοδο στα ραντεβού», βλέπει ο Κικίλιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:02