search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Ελληνικό: Ήδη έχουν υπογραφεί τα πρώτα συμβόλαια – Μεγάλο ενδιαφέρον για το Marina Tower

09.07.2021 19:12
ADONIS

Το μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Ελληνικού και ιδιαίτερα για το κτίριο Marina Tower το οποίο παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια πρόσφατα σκιαγράφησε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου

«Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι έχουμε εκπλαγεί. Έχουμε υπογράψει ήδη συγκεκριμένα συμβόλαια με ενδιαφερόμενους», αποκάλυψε σε συζήτηση με τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist.

Για την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως τα πρώτα στοιχεία γύρω απ’ αυτά τα συμβόλαια θα τα κοινοποιήσει η εταιρεία στα μέσα του μήνα.

Νωρίτερα τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός επιχείρησαν να τονίσουν τη σημασία του έργου τόσο ως προς τις ωφέλειες που θα φέρει στην εικόνα της χώρας και συνολικά στην οικονομία. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως η «εμπειρία» της κυβέρνησης απ’ τη διαχείριση αυτού του πολύπλοκου πρότζεκτ θα περάσει στο νέο νόμο που προετοιμάζει το υπ. Ανάπτυξης για τις στρατηγικές επενδύσεις. «Έτσι ώστε όλα να γίνονται πλέον αυτόματα με το που εκδηλωθεί το ενδιαφέρον ενός επενδυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μία πρωτεύουσα μέσα στην πρωτεύουσα

Το Ελληνικό θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας, θα δημιουργηθεί μια νέα μικρή πρωτεύουσα μέσα στην πρωτεύουσα. και είμαστε περήφανοι ως κυβέρνηση για το ρόλο που διαδραματίσαμε στο ξεκίνημα αυτό. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντάς σήμερα στο συνέδριο του Economist.

Όπως ανέφερε ενδεικτικά: «Είμαι πολύ περήφανος που καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο όλων των Ελλήνων. Μου φαίνεται σαν να είναι δικό μου οικόπεδο. Τόσο περήφανος είμαι!».

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 70.000 θέσεις κατά τη φάση της πλήρους λειτουργίας του. «Είναι ένα έργο που έχει σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα, που τα θετικά του δεν αφορούν μόνο την περιοχή στην οποία αναπτύσσεται αλλά ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ε.Ε. Είναι ένα πράσινο έργο που καλύπτει όλα τα στάνταρ προστασίας του περιβάλλοντος, που αλλάζει τα δεδομένα. Θα αλλάξει η ζωή των κατοίκων της περιοχής. Οι όμοροι δήμοι θα ωφεληθούν γιατί θα αυξηθεί η αξία της γης. Πουλήσαμε το έργο 1 δισ. ευρώ και τα χρήματα αυτά θα τα δώσουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις που βασίζεται στην εμπειρία του Ελληνικού. Με το νέο νόμο κάθε επενδυτής θα διευκολύνεται για την επένδυσή του». Για να ξεκινήσει το έργο, όπως είπε, χρειάστηκαν τρεις πολύ διαφορετικές ελληνικές κυβερνήσεις. «Υπερψηφίστηκε στη Βουλή και  αυτό είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για τους επενδυτές» όπως σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Σήμερα η πληρωμή για τις αναστολές Ιουνίου

Εστίαση σε Χαρδαλιά: Δεν μπορούμε να κάνουμε τους «χωροφύλακες»

Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα Αυγούστου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:34