search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:31
MENU CLOSE

Τα επόμενα χρόνια θα είναι το ίδιο επιτυχημένα

09.07.2021 10:24
gaitanis

Το μέσον της κυβερνητικής θητείας είναι αναμφίβολα ένα ορόσημο και σίγουρο το πιο κατάλληλο χρονικό σημείο για έναν απολογισμό.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως με σκληρή δουλειά, η κυβέρνηση της ΝΔ πέτυχε πολλά. Θα μπορούσε να παραθέσει κανείς μερικά απο τα επιτεύγματά της σε όλα τα πεδία της πολιτικής, θεωρώ όμως πως πρέπει να μείνουμε στα βασικά συμπεράσματα που κατά τη γνώμη μου περιγράφουν τη μεγάλη εικόνα.

Η κυβέρνηση από την αρχή βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Οι τρεις μεγάλες κρίσεις (υγειονομική, Έβρος – μεταναστευτικό, Ελληνοτουρκικά) ήταν μια δοκιμασία. Όμως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν καλά προετοιμασμένη. Όχι μόνο ο Πρωθυπουργός δεν ανέβαλε την υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά χρησιμοποίησε την κρίση ως μια μοναδική ευκαιρία. Έτσι οι μειώσεις φόρων συνεχίζονται, το κράτος γίνεται φιλικότερο στον πολίτη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους ξεκίνησε, η Ελλάδα έγινε από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η κυβέρνηση είχε ένα πλούσιο κοινοβουλευτικό έργου, όπου σε 23 μήνες ψήφισε 193 νομοσχέδια.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πλούσιας δράσης συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο, για την πολιτική κατάσταση της χώρας τα τελευταία χρόνια. Στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε δηλαδή ότι όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει επιτυχώς τα προβλήματα και είναι συνεπής έναντι του Ελληνικού λαού, οι πολίτες την εμπιστεύονται. Τελικά αυτό είναι και το νόημα της πολιτικής. Να κάνεις όσα υποσχέθηκες και για τα οποία σε ψήφισαν οι πολίτες.

Από την άλλη, η τακτική της στείρας αντιπολίτευσης, που βλέπει παντού εικόνες καταστροφής καθώς και οι ανεδαφικές υποσχέσεις που μοιράζουν ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν πως στην αντιπολίτευση ζουν σε μια άλλη εποχή. Σε αντίθεση, η κοινωνία έχει ωριμάσει κι έχει ξεπεράσει πολλά απο τα ταμπού της μεταπολίτευσης. Συνεπώς όσο το έργο της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικό και αποδίδει, τόσο οι πολίτες θα την επιδοκιμάζουν.

Δύο χρόνια μετά την μεγάλη νίκη του Ιουλίου του 2019, με συνεχή δουλειά και προσήλωση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, αισιοδοξούμε σε μια επιτυχημένη συνέχεια. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε.

*Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα Αυγούστου (Video)

Εστίαση σε Χαρδαλιά: Δεν μπορούμε να κάνουμε τους «χωροφύλακες»

Χρηματιστήριο: «Βουτιά» 2% λόγω και της αβεβαιότητας στον τουρισμό – «Χάθηκαν» και οι 860 μ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:30