search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:09
MENU CLOSE

Pulse: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις – Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι πολίτες – Σταθερό προβάδισμα ΝΔ

07.07.2021 21:36
kovid-new

Απαισιοδοξία και μάλλον ανησυχία επικρατεί στην κοινή γνώμη σε αυτή τη φάση για το πώς θα πάει η κατάσταση σε βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως πανδημία, οικονομία και εγκληματικότητα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ένα 72% είναι θετικό ενώ ένα 65% τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολίου σε κάποιες κατηγορίες ομάδων.

Η ΝΔ διατηρεί ένα προβάδισμα 14% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έρχεται πρώτος σε καταλληλότητα σε ποσοστό 42% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά:

Μόνο για τον εκσυγχρονισμό του κράτους οι πολίτες περιμένουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το επόμενο διάστημα. Ποσοστό 43% λέει ότι αναμένει πορεία καλύτερη και μόλις το 18% χειρότερη.

Αντιθέτως, στην οικονομία το 43% λέει χειρότερη και το 27% καλύτερη. Στην εγκληματικότητα μόνο το 17% περιμένει θετικά πράγματα και το 42% χειρότερα.

Στο Προσφυγικό/μεταναστευτικό οι συσχετισμοί είναι 17% θετική άποψη έναντι 35% που είναι αρνητικό.

Στα διεθνή και τα ελληνοτουρκικά τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 19-29%.

Στη διαχείριση της πανδημίας, 30% λέει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ χειρότερα λέει το 31%.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, το 60% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι ανησυχούν πολύ ή αρκετά σε αντίθεση με το 19% που δηλώνει ότι ανησυχεί από λίγο έως καθόλου. 

Ειδικότερα, περισσότερο ανήσυχοι για τις μεταλλάξεις σε ποσοστό 75% εμφανίζονται όσοι έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις του εμβολίου, ακολουθούν με 50% όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ενώ στον αντίποδα όσοι δεν έχουν κλείσει καν ραντεβού για να εμβολιαστούν, σε ποσοστό 54% δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν. 

Η ανησυχία των πολιτών φαίνεται να εντάθηκε με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα, καθώς σε σχέση με τον Ιούνιο αυτοί που δήλωσαν ότι ανησυχούν αυξήθηκαν από το 49% στο 60%, σε αντίθεση με αυτούς που δεν ανησυχούν, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί. 

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτούς κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, το 52% δηλώνει ότι εφόσον έχει τη δυνατότητα επιλογής θα προτιμήσει έναν κατάστημα μόνο για εμβολιασμένους χωρίς περιορισμούς.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Τέλος οι όρθιοι στους χώρους διασκέδασης, «λουκέτο» από την 1η παράβαση

Κορωνοϊός: 1.820 νέα κρούσματα, 9 θάνατοι και 159 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Έρχονται άμεσα νέα μέτρα – Μόνο οι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους στην εστίαση (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:03