search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:36
MENU CLOSE

Μύκονος: «Έσκασε» η αποχέτευση εν μέσω σεζόν – Κηλίδα από λύματα στον Πλατύ Γιαλό (Photos/Videos)

10.07.2021 22:17
mykonos_new

Μια απίστευτη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η υπερβολική δόμηση είχε ως αποτέλεσμα να «καταρρεύσει» το δίκτυο ύδρευσηςαποχέτευσης.

Επιχειρηματίες της εστίασης, ξενοδόχοι, τουρίστες, κάτοικοι, όλοι υφίστανται μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, ενώ αγωνιούν για το συνολικό μέγεθος της ζημιάς που θα προκληθεί.

Μέσα στον «καύσωνα» της τουριστικής περιόδου, η καταστροφή που καταγράφηκε στην παραλία Πλατύς Γιαλός δημιούργησε κλίμα έντασης όπως και αγωνία για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από τα καταλύματα, κοντά στα οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, και να μεταφερθούν σε διπλανά ξενοδοχεία.

Με εντατικό ρυθμό εργάζεται, όπως αποτυπώνεται σε φωτογραφίες και βίντεο, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσηςαποχέτευσης ώστε να λυθεί το πρόβλημα που δεν άργησε να πάρει διαστάσεις.

Στα βίντεο, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, διακρίνεται επίσης σωλήνας, που έχει σκεπαστεί με άμμο και πετάει τα λύματα βαθιά στη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Η κατάσταση μοιάζει, πάντως, πρωτόγνωρη στο νησί των Ανέμων, εξαιτίας της γενικότερης δυσοσμίας που εκπέμπεται.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, τη στιγμή που έχει επιβληθεί απαγόρευση για κολύμπι στην παραλία Πλατύς Γιαλός.

Με εντολή, μάλιστα, από το Λιμεναρχείο Μυκόνου υψώθηκε Κόκκινη Σημαία, καθώς τα λύματα δημιούργησαν μία τεράστια κηλίδα στην παραλία.

«Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων που παρουσιάστηκε την 8/7/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατυς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελλήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου. Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημανθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού απο λουόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Πηγή/φωτογραφίες: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

«Πασαρέλα» με αστέρες του Χόλιγουντ και μεγιστάνες τα ελληνικά νησιά: Ποιοι ήρθαν, πού πήγαν, πώς διασκέδασαν (photos/videos)

Δυο Μπογδάνοι μαζί: Όταν ο Μπογδάνος συνάντησε τον Μπόγδανο και δημιούργησαν… «Μπογδανοκατάσταση»

Ο Robbie Williams «παρτάρει» στη Μύκονο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33