search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:07
MENU CLOSE

«Χαστούκι» της Κομισιόν στη Μάλτα για το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

12.07.2021 15:46
COMISSION-new (2)

Σκληρή είναι η απάντηση της Κομισιόν ως προς την απόφασή της να κλείσει τα σύνορά τους σε ανεμβολίαστους, καθώς δημιουργεί διακρίσεις ως προς την κυκλοφορία των πολιτών εντός Ε.Ε.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση της ελεύθερης κυκλοφορίας», είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς την απόφαση της Μάλτας να κλείσει τα σύνορά της σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid19.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σήμερα για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έναντι της απόφασης της Μάλτας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης, ισότητας και κράτους δικαίου, Κριστιάν Βίγκαντ, απάντησε τα εξής:

«Η Μάλτα ενημέρωσε την Επιτροπή και τα κράτη-μέλη για νέους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου. Βλέπουμε αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάφορα κράτη-μέλη ως αποτέλεσμα της παραλλαγής Δέλτα και είναι αλήθεια ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να θέσουν περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, κάθε μέτρο που περιορίζει την ελεύθερη κυκλοφορία πρέπει να είναι αναλογικό και να μη δημιουργεί διακρίσεις. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση ελεύθερης κυκλοφορίας. Αυτή είναι μια από τις κύριες αρχές του κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. Ανησυχούμε ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διακρίσεις εις βάρος εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Είμαστε σε επαφή με τη Μάλτα, ζητώντας εξηγήσεις γι’ αυτά τα μέτρα και θα θέσουμε επίσης αυτά τα ζητήματα σήμερα στη συνάντηση συντονισμού των κρατών-μελών».

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτής της ΝΔ αρνείται να εμβολιαστεί;

Προειδοποίηση Παγώνη: Θα ξαναζήσουμε τον περσινό χειμώνα αν δεν τρέξουν οι εμβολιασμοί

Σαρηγιάννης: Δεν αποκλείω νέο lockdown – Το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05