search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Κεραμέως: Παίρνει πίσω τη διάταξη για το διαχωρισμό των μαθητών

12.07.2021 15:21
kerameus_new

Βήμα πίσω από την υπουργό Παιδείας μετά τις αντιδράσεις για το περιέχομενο διάταξης του νομοσχεδίου για το «Νέο Σχολείο».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, η Νίκης Κεραμέως απέσυρε από το σχέδιο νόμου δύο διατάξεις που είχαν προκαλέσει τριβές με την αντιπολίτευση και την εκπαιδευτική κοινότητα:

Συγκεκριμένα, αποσύρονται:

διάταξη η οποία καταργούσε την αρχή της αλφαβητικής κατάταξης των μαθητών στα τμήματα και την υποκαθιστούσε με κριτήρια που διαχώριζαν τους μαθητές ανάλογα με το μαθησιακό τους επίπεδο, την καταγωγή τους κλπ., διάταξη που προκαλούσε μείζονες διαχωρισμούς μέσα στα σχολεία, και

διάταξη που έδινε σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις στη δημόσια εκπαίδευση.

«Το ερώτημα είναι, με ποιο αιτιολογικό συμπεριέλαβαν στο νομοσχέδιο αυτές τις κραυγαλέες διατάξεις και με ποιο τις αποσύρουν μέσα σε ημέρες και ώρες; Τόσο πολύ αστόχησαν όταν το κατάρτιζαν “επιτελικά”, ως συνήθως;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

«Ο αγώνας σήμερα για να πάρουν πίσω όλες τις αρνητικές διατάξεις του νέου νόμου τους και για την ανατροπή αύριο της εκτεταμένης αντιμεταρρύθμισης Κεραμέως – Μητσοτάκη παραμένει προτεραιότητα, στη Βουλή και στους δρόμους» σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για εκπαιδευτικούς: Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα (Video)

Αλλαγές στα σχολεία: Αλλάζει το ωράριο στα Δημοτικά – Μπαίνουν τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο

Η Διαμαντοπούλου στηρίζει Κεραμέως για την κατάργηση των σχολών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:23