search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:42
MENU CLOSE

Θήβα: Ανάστατοι οι κάτοικοι από τις διαδοχικές επιφανειακές δονήσεις – Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί (Photos/Video)

14.07.2021 12:17
seismos new

Mια ασυνήθιστη αλληλουχία σεισμικών δονήσεων σημειώνεται στη Θήβα από το περασμένο Σάββατο που έχει αναστατώσει τους κατοίκους και έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 100 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί  με μικρό βάρος και επίκεντρο σε μικρή απόσταση από την πόλη.

Η ασυνήθιστη αυτή σεισμική δραστηριότητα έχει κινητοποιήσει τους επιστήμονες. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας αναφέρει, ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα για την εκδήλωση ενός σεισμού μεγέθους 5 ή 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στο Mega, πρόκειται για σμήνος σεισμών, μορφή η οποία συνήθως δεν καταλήγει σε μεγάλο σεισμό.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για αξιόπιστη εκτίμηση

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Χουλιάρας, από τη δική του πλευρά με ανάρτησή του στο Facebook επεσήμανε, όπως αναφέρει η Αυγή, ότι από τον Δεκέμβριο του 2020 και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 400 επιφανειακές μικροσεισμικές δονήσεις στην περιοχή ανατολικά της Θήβας. Αρα εκτιμά ΄ποτι δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό ή το ιδιαίτερο.

Ο χάρτης που δημοσίευσε δείχνει τα δεδομένα από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα το πρωί. Τα επίκεντρα του 2021 βρίσκονται πιο κοντά στη πόλη και για αυτό γίνονται αισθητά σε περισσότερο πληθυσμό.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου υπογράμμισε ότι «τα δεδομένα είναι λίγα μέχρι στιγμής και χρειάζονται περισσότερα ώστε να προβούμε σε κάποια αξιόπιστη εκτίμηση».

Άκης Τσελέντης: Το φαινόμενο προβληματίζει

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Άκης Τσελέντης μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8, επεσήμανε πως το φαινόμενο τον προβληματίζει αλλά οι κάτοικοι δεν πρέπει να ανησυχούν. 

Όπως εξήγησε όμως, είναι λογικό πολλοί να τρομάζουν καθώς πολλοί από τους σεισμούς που γίνονται στην περιοχή, έχουν βοή.

Ο  Άκης Τσελέντης,  κάλεσε τους κατοίκους  στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού να τηρούν τα προληπτικά μέτρα  κάνοντας ίσως έναν προληπτικό έλεγχο στα ακίνητά τους σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάποια αλλαγή.

Διαβάστε επίσης

Βόλος: Βρίστηκαν και αλληλομηνύθηκαν για ένα… σουβλάκι!

Ηλιούπολη – Δικηγόρος 19χρονης: «Τουλάχιστον ακόμη τρεις κοπέλες έχουν περάσει τα ίδια στα χέρια του αστυνομικού» (video)

Ηλιούπολη: Ο αστυνομικός-«προαγωγός» έβαλε την 19χρονη να γυρίσει πορνό – Στα χέρια της εισαγγελίας το υλικό


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35