search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:49
MENU CLOSE

Θήβα: Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο μετά το «σμήνος» σεισμών – Παρουσία Χουλιάρα

11.07.2021 18:29
Σεισμός νότια της Ρόδου - Media

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Θήβας μετά το «σμήνος» σεισμών του τελευταίου 24ώρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς.

Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής, εξήγησε.

Για το λόγο αυτό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες μέσω των φορητών σεισμογράφων τη σεισμική δραστηριότητα, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία σεισμικής παρακολούθησης, παρατηρείται η εξέλιξη σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της Θήβας με μικρά μεγέθη, με εξαίρεση τον σημερινό σεισμό μεγέθους Μ4.3. Η δραστηριότητα καταγράφεται με λεπτομέρεια από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το οποίο ενισχύει περαιτέρω σήμερα το ήδη πυκνό δίκτυο παρακολούθησης και με φορητούς σταθμούς», αναφέρει σε ανάρτησή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στο Facebook.

«Ψυχραιμία και υπομονή»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, συνέστησε στους δημότες υπομονή και ψυχραιμία, υπενθυμίζοντας ότι η Θήβα αποτελεί σεισμογενή περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας εκπονήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τη χρήση κτηρίων που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν επικίνδυνα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 1.456 κρούσματα, 5 θάνατοι, 142 διασωληνωμένοι

Εστίαση: Έπεσαν «πεντοχίλιαρα» σε τρία καταστήματα για παράβαση των μέτρων

Πυροσβεστική: Η ανάρτηση για την τραγωδία του Ρεθύμνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15