search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:27
MENU CLOSE

Τσίπρας: Πιθανές οι πολιτικές εξελίξεις λόγω των αδιεξόδων που δημιουργεί η κυβέρνηση σε οικονομία και κοινωνία

16.07.2021 00:19
tsipras-new

Επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξή του στο Κρήτη ΤV και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε η κυβέρνηση στην διαχείριση της πανδημίας, στην οικονομία και το Ταμείο Ανάπτυξης, στην λειτουργία του κοινοβουλίου και τις απευθείας αναθέσεις.

Προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις λόγω των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής, χαρακτήρισε ωστόσο ασυγχώρητη τυχόν επιλογή πρόωρων από τον Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για μια προοδευτική κυβέρνηση, έχοντας ως εφόδιο το πρόγραμμά του και τον μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ωραιοποιεί την κατάσταση, υποβαθμίζει τα νούμερα των νεκρών συγκρίνοντας με άλλες χώρες, ενώ μέτρησε τέσσερα βασικά λάθη διαχείρισης:

· Το άνοιγμα του τουρισμού, για το οποίο σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός κάνει τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι, ανοίγοντας την είσοδο χωρίς ενιαία πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου, χωρίς τήρηση μέτρων. Πέρυσι, είπε κήρυττε το τέλος της πανδημίας.

· Δεν φρόντισε να ενισχυθεί η επιστημονική κοινότητα και να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης κι επιδημιολογικής επιτήρησης. «Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε τέλη Οκτώβρη, και στη Β. Ελλάδα οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και η κυβέρνηση να είναι χαλαρή για να μην τα βάλει με την Εκκλησία που είχε την περιφορά και τις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης και φτάσαμε ένα βήμα πριν γίνει Μπέργκαμο η Β. Ελλάδα». Την ίδια ώρα, είπαμε είχαμε και τις πολιτικές παρεμβάσεις για να εισέρχονται κρούσματα μέσα στη χώρα, και τις συνομιλίες μέσω πακιστανικών τηλεφώνων στο Ελευθέριο Βενιζέλος

· Εγκληματικό λάθος, είπε, ήταν ότι έτσι όπως κλείναμε έτσι ανοίγαμε, άφηναν τον κόσμο να «παστώνεται» στα λεωφορεία και το μετρό, το ίδιο έγινε και στα σχολεία

· Δεν ενισχύθηκαν καθόλου μα καθόλου η Πρωτοβάθμια Υγεία και το ΕΣΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 2 χρονων διακυβέρνηση της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι η κλεψύδρα γυρίζει ανάποδα και «η πιθανότητα σύντομα να πάμε σε εξελίξεις πολιτικές εξαιτίας των μεγάλων αντιφάσεων της πολιτικής της κυβέρνησης και των αδιεξόδων στην οικονομία και την κοινωνία είναι πολύ μεγάλη».

Σημείωσε ότι ο Μητσοτάκης εξελέγη με τρία συνθήματα: περισσότερες δουλειές, λιγότεροι φόροι, ασφάλεια/

· Περισσότερες δουλειές: έφερε το εργασιακό, έκανε το 8ωρο 10ωρο, έφερε απλήρωτες υπερωρίες, εργασία λάστιχο, αυτές είναι οι καλύτερες δουλειές; Η ανεργία έφτασε στο ταβάνι και φοβόμαστε όλοι τι θα συμβεί αν σταματήσουν τα μέτρα στήριξης

· Λιγότεροι φόροι: οι μεγάλοι μπορεί να έχουν δει μια ελάφρυνση, οι πολίτες δεν το έχουν δει

· Ασφάλεια: η χώρα για πρώτη φορά έχει μετατραπεί σε θέατρο γκαγκστερικών επιχειρήσεων μαφίας. Έκανε λόγο για μια απίστευτη και δυσώδη κατάσταση που αφορά και στελέχη της ελληνικής αστυνομίας

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση με τον αστυνομικό της Ηλιούπολης λέγοντας πως «πήρε μετάθεση ευμενή λίγο μετά τις εκλογές αυτό το μπουμπούκι, ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες μια δυσώδης» κι έκανε λόγο για κουκούλωμα που όπως είπε δείχνει μια «ενοχή περίεργη».

Αναφορικά με την παραπομπή Παππά σημείωσε ότι η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια δεν έχει βρει τίποτα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει δύο πρώην υπουργούς στο σκαμνί,

· τον έναν γιατί «τόλμησε να ζητήσει τη διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου της Νοβάρτις που σε όλο τον κόσμο είναι σκάδναλο μόνο για τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά δεν είναι σκάνδαλο. Στην Ελλάδα αντι να πάνε στο σκαμνί αυτοί που χρηματίστηκαν πάνε αυτοί που ανέδειξαν την υπόθεση

· Τον άλλο διότι έβαλε τους νταβατζήδες να πληρώσουν στο δημόσιο ταμείο.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κοινοβουλίου σημείωσε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία «για να στηθεί ένας μηχανισμός απευθείας αναθέσεων χωρίς έλεγχο που έχουν δημιουργήσει οσμή σκανδάλων». Σημείωσε πως δεν είναι μόνο η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, αλλά «κάναν μια φάμπρικα με δημιουργία εταιρειών στο παρα πέντε ώστε στο και πέντε να πάρουν απευθείας αναθέσεις».

Ως προς το κυβερνητικό σχέδιο για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ελληνικό σχέδιο ήταν το μόνο για το οποίο ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινήσεις θέτοντας ως βασικό πρόβλημα το ότι δε θα ενισχύσει τελικά τη μεγάλη πλειοψηφία, τις ΜμΕ, δεν το λέω εγώ μόνο το λέει κι η Κομισιόν». Πρόσθεσε πως «αυτοί που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν έχουν ανάγκη δανεισμού δεν μπορούν να περάσουν έξω απ΄ τα γκισέ των τραπεζών». Τα κονδύλια «θα δοθούν με τα κριτήρια των 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών αρα θα πάνε στις μεγάλες επιχειρήσεις»

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης ονειρεύεται εκλογές εν μέσω πανδημίας, ας τις κάνει

Η συνάντηση Τσίπρα με Τσιόδρα και η θέση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στα μυστικά της μπριζόλας Rib Eye μυήθηκε ο Τσίπρας (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04