search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:17
MENU CLOSE

Ψητό τυρί τυλιχτό σε αμπελόφυλλο

17.07.2021 07:00
feta-cheese-baked-848×477-1

Εύκολη και πρακτική συνταγή για συνοδευτικό στο τραπέζι.

Υλικά για τη συνταγή

500 γραμμάρια τυρί που ψήνεται (φορμαέλα, μαστέλο, ταλαγάνι, χαλούμι ακόμα και φέτα)

10 φρέσκα αμπελόφυλλα τρυφερά ή βάζου

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι ή φασκόμηλο (προαιρετικά)

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σπάγκο για το δέσιμο

Εκτέλεση

Κόβουμε το τυρί σε ροδέλες (για τη φορμαέλα, το μαστέλο και το ταλαγάνι) ή σε φέτες αν είναι χαλούμι. Πρέπει να έχουν αρκετό πάχος, να μην είναι πολύ λεπτές. Ξεπλένουμε τα αμπελόφυλλα αν είναι από το βάζο (αν είναι φρέσκα, τα χρησιμοποιούμε όπως είναι) και τα απλώνουμε στον πάγκο μας. Τοποθετούμε στη μέση του αμπελόφυλλου το τυρί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε πιπέρι και λίγα βότανα (θυμάρι ή φασκόμηλο) και διπλώνουμε τις άκρες γύρω από το τυρί έτσι ώστε να το τυλίξουμε. Δένουμε με λίγο σπάγκο και αν είναι φρέσκα τα φύλλα, τα βρέχουμε με λίγο νεράκι για να μην καούν. Ψήνουμε στη σχάρα στην ψησταριά μας για 5 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170ο C για 15 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα μια φορά. Κόβουμε το σπάγκο και απολαμβάνουμε!

Συμβουλή

Αν χρησιμοποιήσετε χαλούμι και αμπελόφυλλα σε άλμη, ξεπλύνετε καλά τα φύλλα και το τυρί για να μην είναι πολύ αλμυρό το αποτέλεσμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:01