search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:06
MENU CLOSE

Πανελλήνιες: Καμπανάκι πρυτάνεων για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

19.07.2021 17:31
amfitheatro-new

Πριν καλά-καλά ανακοινωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και άρχισαν τα… παρατράγουδα.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις του μέτρου, ιδίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων και ζητά «υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας» των εν λόγω τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με την ελάχιστη βάση εισαγωγής εκτιμάται ότι περίπου 27.000 υποψήφιοι στις πανελλήνιες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο, αφού δεν θα πιάνουν τα ελάχιστα όριά της.

Αναλυτικά, η Σύνοδος των Πρυτάνεων τόνισε ότι «εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές. Ζητούμε υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας των τμημάτων αυτών.

Επίσης, η Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρεί απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων».

Διαβάστε επίσης

Μαξίμου: Ποια θα αντικαταστήσει την Ελένη Σουρανή στο γραφείο του Πρωθυπουργού;

Οι Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης φοβούνται… εκλογές

Νίκος Ανδρουλάκης: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:59