search
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 03:59
MENU CLOSE

Τόλης Βοσκόπουλος: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του μεγάλου ερμηνευτή

19.07.2021 13:08
voskopoylos-new

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, από ανακοπή καρδιάς, έπειτα από μακρά νοσηλεία λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Ο θάνατός του σκόρπισε βαθιά θλίψη τόσο στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του όσο και τους αμέτρητους θαυμαστές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα τελεστεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15.00 από το Α’ Νεκροταφείο.

Εκεί, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον «πρίγκιπα» του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Ποιος ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος

Γεννηθείς στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά) από Μικρασιάτες γονείς, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (έχει 11 αδελφές).

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποιήθηκε το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.

Έκανε την είσοδό του στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα-βήμα» του μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα, ενώ το κομμάτι που τον καθιέρωσε στο ελληνικό πεντάγραμμο ήταν η «Άγωνία» το 1968, ξεπερνώντας τις 300.000 πωλήσεις.

Τη δεκαετία του 1980, ο Τόλης Βοσκόπουλος αποκαλείται πλέον ως ο Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού με φανατικούς θαυμαστές να τον ακολουθούν πιστά, κάνοντας κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο.

Διαβάστε επίσης:

Τόλης Βοσκόπουλος: Ράκος η Ζωζώ Σαπουντζάκη – «Λυπάμαι πολύ, πάρα πολύ…» (video)

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι θυελλώδεις έρωτες που τον σημάδεψαν – Από τη Λάσκαρη στη Μαρινέλλα και την Άντζελα Γκερέκου (video)

Γαρμπή για δολοφονία στην Φολέγανδρο: «Κακιά στιγμή ήταν η ώρα που σε γνώρισε παλιάνθρωπε!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 02:15