search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:49
MENU CLOSE

Τζεφ Μπέζος: Όλα έτοιμα για να πετάξει την Τρίτη στο διάστημα (Photos/Video)

19.07.2021 20:46
bezos_ptisi-new

Όλα είναι έτοιμα και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Τζεφ Μπέζος σε λίγες ώρες θα μπει σε τροχιά στο διάστημα σε μια πτήση διάρκειας 11 λεπτών με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 3.700 χιλιομέτρων την ώρα.


Ο Μπέζος θα πραγματοποιήσει έτσι, ένα όνειρο ζωής και μαζί του στο διάστημα θα βρεθεί ο αδερφός του, ένας 18χρονος και μια 82χρονη γυναίκα. Είναι ένα όνειρο που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια όταν τότε ο Μπεζος ίδρυε την Blue Origin με στόχο να καταφέρει να φτάσει στο διάστημα. Η Blue Origin εξελίσσει την τεχνολογία πυραύλων για ένα ταξίδι στο διάστημα.

Το New Shepard της Blue Origin είναι ένας μικρός πύραυλος που θα απογειωθεί κατακόρυφα. Έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πελάτες που θα πληρώνουν τεράστια ποσά για να πετάξουν δεκάδες χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης, για λίγες στιγμές έλλειψης βαρύτητας και πανοραμικής θέας του πλανήτη μας.

Η πτήση θα μεταδοθεί σε live streaming από την Blue Origin, και θα δείχνει εξωτερικές λήψεις του πυραύλου και της κάψουλας και όχι εσωτερικές. Τα πλάνα αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά το πέρας της πτήσς και αφού το σκάφος προσγειωθεί πάλι με ασφάλεια στη γη.

Η κάψουλα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 6 άτομα αλλά στην πρώτη αυτή πτήση θα είναι μόνο 4. Ο Τζεφ Μπέζος, ο αδερφός του Μάρκ, η 82χρονη πιλότος Ουάλι Φανκ και ο 18χρονος Όλιβερ Ντέμεν ο οποίος μόλις τελείωσε το λύκειο. Αρχικά είχε ανακοινωθεί και άλλο ένα άτομο το οποίο είχε κλείσει θέση για 28.000.000 δολάρια αλλά την τελευταία στιγμή κάτι άλλαξε και έτσι αντί για 5 θα πετάξουν 4.

Ο πύραυλος που θα μεταφέρει την κάψουλα θα εκτοξευτεί κατακόρυφα με την τριπλάσια ταχύτητα του ήχου, θα πιάσει τα 3.700 χιλιόμετρα. Όταν τελειώσουν τα καύσιμα θα αποχωριστεί από την κάψουλα η οποία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Όταν φτάσει στο ανώτατο άκρο η κάψουλα (τότε θα βρίσκεται σε υψόμετρο που θα αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας) θα αιωρηθεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια η βαρύτητα της γης θα τη ρουφήξει πάλι πίσω. Σε συγκεκριμένο ύψος θα ανοίξουν 3 μεγάλα αλεξίπτωτα τα οποία θα επιβραδύνουν την πτώση της και έτσι θα πέσει ομαλά στο έδαφος.
Η διαστημική πτήση του Τζεφ Μπέζος γίνεται 9 ημέρες μετά από εκείνη του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία ανακοινώθηκε από τη διαστημική εταιρεία του Virgin Galactic.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Σαρώνει» στην ελληνική επικράτεια η μετάλλαξη Δέλτα

Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Τόλης Βοσκόπουλος: Πώς αποχαιρέτισαν οι επώνυμοι φίλοι του τον «πρίγκιπα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:48