search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:00
MENU CLOSE

Πρωτοφανείς εικόνες στην Κίνα: Πλημμύρισε το μετρό – Τουλάχιστον 16 νεκροί (Videos)

21.07.2021 14:23
china_metro_new

Αντιμέτωπη με φονικές πλημμύρες είναι τις τελευταίες ώρες η Κίνα καθώς τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.

Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ’ αυτών βρισκονται μέσα στο μετρό της πόλης Τσεντσόου στα κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, επιβάτες σε συρμό του μετρό στην πόλη Τσεντσόου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε ένα βαγόνι την ώρα που η στάθμη του νερού ανέβαινε. Έξω από το παράθυρο το νερό έρρεε στις ράγες του μετρό.

Πολλοί από τους εγκλωβισμένους απηύθυναν εκκλήσεις για βοήθεια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με screenshots που αναρτήθηκαν και με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής της επαρχίας Χενάν, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τσεντσόου, μια πόλη 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ένας από τους επιβάτες έγραψε στον ιστότοπο Weibo ότι διασώστες άνοιξαν τη σκεπή του βαγονιού προκειμένου να σώσουν τους επιβάτες. Άλλες εικόνες δείχνουν έναν επιβάτη να κάθεται στη σκεπή ενός βαγονιού, το οποίο είναι μισοβυθισμένο στα νερά.

Κάτοικοι της Τσεντσόου ανησυχούσαν για την τύχη των συγγενών τους: «Κινδυνεύει ο πρώτος όροφος των σπιτιών; Οι γονείς μου μένουν στον πρώτο όροφο, αλλά δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους», έγραψε μια χρήστης του Weibo.

Ο πρόεδρος Σι ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Ο στρατός έχει στείλει ενισχύσεις στην πόλη Τσεντσόου όπου σε διάστημα τριών ημερών έχει πέσει βροχή που συνήθως καταγράφεται μέσα σε ένα χρόνο.

Μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον 200.000 κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσε η δημαρχία, διευκρινίζοντας ότι 36.000 «επηρεάστηκαν» από τις πλημμύρες.

Η πόλη «αντιμετώπισε μια σειρά καταιγίδων σπάνιας σφοδρότητας, που προκάλεσαν τη συγκέντρωση υδάτων στο μετρό της Τσεντσόου», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στον ιστότοπο Weibo.

Η πόλη έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, το υψηλότερο επίπεδο.

Η CCTV μετέδωσε εικόνες από δρόμους πλημμυρισμένους από ένα ποτάμι βρόμικου νερού και κατοίκους με το νερό ως τα γόνατα να σπρώχνουν τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Μπλίνκεν για Βαρώσια: Η Τουρκία να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση

Τα κορίτσια-«υπολογιστές» της NASA

Κορωνοϊός: Ο ΕΜΑ άρχισε την αξιολόγηση του εμβολίου της Sanofi-GSK

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:58