search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:18
MENU CLOSE

Γιος του Ρόμπιν Ουίλιαμς: «Ο πατέρας μου αισθανόταν πολύ άβολα»

22.07.2021 19:12
robbin-williams

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς – ο οποίος θα γινόταν 70 ετών σήμερα – ήταν «απογοητευμένος» με τις περιπέτειες της υγείας του προτού τελικά αυτοκτονήσει το 2014, αποκάλυψε ο γιος του.

Ο θρυλικός κωμικός είχε εσφαλμένα διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον και στην πραγματικότητα υπέφερε από άνοια με σωμάτια Lewy – το δεύτερο πιο συνηθισμένο είδος προοδευτικής άνοιας μετά το Αλτσχάιμερ – η οικογένειά του το διαπίστωσε μετά το θάνατό του.

«Αυτό που είδα ήταν η απογοήτευση», δήλωσε ο 38χρονος γιος του ηθοποιού Ζακ, στο podcast του The Genius Life.

«Αυτό που περνούσε δεν ταίριαζε με αυτό που βιώνουν πολλοί ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον. Έτσι, νομίζω ότι ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν» είπε.

Ο Ζακ, ο οποίος είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας, ανέφερε: «Υπήρχε ένα ζήτημα έλλειψης συγκέντρωσης που τον απογοήτευσε, υπήρχαν ζητήματα που σχετίζονται με το πώς ένιωθε και επίσης από νευρολογική προοπτική δεν ένιωθε υπέροχα».

«Αισθανόταν πολύ άβολα» πρόσθεσε.

Ο γιος του Ουίλιαμς αμφισβήτησε επίσης τη φαρμακευτική αγωγή που είχε λάβει ο πατέρας του, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να επιδείνωσε τη γενική υγεία του.

«Αυτά τα φάρμακα δεν είναι αστείο», εξήγησε. «Είναι επίσης πολύ σκληρά στο μυαλό και το σώμα. Δεν μπορούσα παρά να νιώθω πέρα ​​από την ενσυναίσθηση. Δεν μπορούσα παρά να νιώσω απογοητευμένος γι ‘αυτόν», συνέχισε ο Ζακ.

«Μπορεί να είναι πραγματικά μοναχικά ακόμα και όταν είσαι με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου» είπε.

 Η άνοια με σωμάτια Lewy προκαλεί προοδευτική μείωση των διανοητικών ικανοτήτων και εκείνοι που επηρεάζονται μπορεί να έχουν οπτικές ψευδαισθήσεις και αλλαγές στην εγρήγορση και την προσοχή.

Ο Ζακ μοιράστηκε την εμπειρία του σχετικά με την αντιμετώπιση της απώλειας του πατέρα του και πώς επηρέασε την ψυχική του υγεία. «Έπινα πολύ για να διαχειριστώ την ψυχική μου υγεία, κάτι που δημιούργησε πολύ επιβλαβή ζητήματα. Για μένα προσωπικά, είχα προβλήματα υγείας. Είχα κάποια ψύχωση και όταν μίλησα με έναν ψυχίατρο διαγνώστηκα με μετατραυματικό στρες», είπε.

Διαβάστε επίσης

Λίτσα Πατέρα για Καρολάιν: Παντού θα είχε την ίδια κατάληξη γιατί ειχε πολύ «χτυπημένη» Αφροδίτη! (video)

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι ηχηρές απουσίες στο τελευταίο «αντίο» (Videos)

Μύκονος: Το πλωτό παλάτι που νοικιάζεται για 1.000.000 ευρώ την εβδομάδα «απέκλεισε» την Ψαρρού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:17