search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Μουσούντα, η χορτόπιτα των Μεσογείων

24.07.2021 07:00
IMG_2312-1024×683

Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή που συναντάται στα Μεσόγεια αλλά και σε όλα τα αρβανιτοχώρια της Εύβοιας και το μυστικό της νοστιμιάς της είναι το λεπτό της πάχος και η προσθήκη της κανέλας. Αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αξιοποίησης των περισσευμάτων σε χόρτα και μυρωδικά που υπάρχει σε κάθε σπίτι της επαρχίας.

Υλικά για τη συνταγή

1 ½ κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλιτζάνι νερό

200 γραμμάρια ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη, πλύντε προσεκτικά τα χόρτα, ανακατέψτε τα και αφού βάλετε το αλάτι, τρίψτε τα με τα χέρια σας για να μαραθούν. Ύστερα ρίξτε το μισό ελαιόλαδο της συνταγής, τα μπαχαρικά, το νερό και το αλεύρι. Με τα χέρια σας ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους έτσι ώστε να έχετε έναν πηκτό χυλό. Λαδώστε με λίγο από το υπόλοιπο λάδι ένα μεγάλο ταψί και στρώστε μέσα το μίγμα της πίτας το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 εκατοστά σε πάχος. Περιχύστε την μουσούντα με ότι λάδι έχει περισσέψει και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα χορταρικά όπως πράσο ψιλοκομμένο, λάπαθα, τσουκνίδες, μαϊντανό και καυκαλήθρες καθώς και επιπλέον μπαχαρικά αλλά και αυγά και τυρί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42